Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Ardievu, nevainība
Kristīne Simsone

 

oo Sīrups / Syrup. Viegla satīra par mārketinga kompāniju aizkulisēm – tajās valdošo negodīgo konkurenci un agresīvajiem paņēmieniem, kā vedināt patērētājsabiedrību uz naudas tērēšanu. Lai gan pēc austrāliešu rakstnieka un blogera Maksa Berija tāda paša nosaukuma romāna veidotā filma attāli atgādina Beigbedera 99 franku ekrāna versiju, Sīrups tomēr ir krietni virspusējāka, turklāt korporatīvā drāma ir krietni vien atšķaidīta ar visai klišejisku romanci. Jauneklīga un glancēta pēc skata, filma droši vien priecēs vasaras brīvdienās esošos tīņus. No 7.jūnija.

oo Atgriešanās uz Zemes / After Earth. Gauss zinātniskās fantastikas gabals par tēvu un dēlu, kuriem jācīnās par izdzīvošanu postapokaliptiskajos džungļos. Pretēji cerībām sagaidīt spraigu sižetu izstieptajā un stāstnieciski vājajā filmā nākas garlaikoties. Vils Smits teatrāla armijas ģenerāļa lomā kopā ar savu dēlu Džeidenu Smitu Atgriešanos uz Zemes liek uztvert kā parodiju par ģimenes filmu, nevis episku piedzīvojumu drāmu. No 7.jūnija.

oooo Ardievu, nevainība / Hasta la Vista. Jau otro nedēļu kinoteātrī Splendid Palace ir skatāma sirsnīga Beļģijas filma par trīs draugu amizantu ceļojumu uz Spāniju ar mērķi atbrīvoties no pašiem tik netīkamās nevainības. Noskaņās nedaudz līdzīga pagājušā gada pavasarī Latvijā izrādītajam franču kino hitam Neaizskaramie šī lente piešķir labestīgu humoru un dzīvesprieku smagām situācijām un komplicētajiem galveno varoņu likteņiem – visiem trim ir smagas veselības problēmas. Šarmanta un brīžam skaudra filma ar atbruņojošu cilvēciskumu. Kinoteātrī Splendid Palace no 29.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu