Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

5
Kārlis Streips

Kas eiro ieviešanā ir sarežģītākais, ar ko Latvijā vēl jātiek galā?

Mārtiņš Kazāks, Swedbank galvenais ekonomists:

Jāiemācās izmantot iespējas, ko dod eirozona. Līdz šim viss, kas tajā noticis, ir mūs ietekmējis, bet nav bijis ļauts pieņemt lēmumus, jo nebijām «kluba» biedri. Jāiemācās būt pilnvērtīgiem diskusiju dalībniekiem, būt labākiem nekā citiem, jo no mazām valstīm gaida vairāk.

Kārlis Streips, Latvijas televīzijas un radio žurnālists:

Galvenais ir pārliecināties, ka [preču un pakalpojumu] cenas īpaši nekāps, ka uzņēmēji neizmantos šo izdevību, lai tās celtu. Taču cilvēkiem nav no kā baidīties, jo tajā naktī, kad notiks maiņa no latiem uz eiro, nekas cits nemainīsies – tikai valūta bankas kontā.

Valdis Turlais, Rimi Latvia valdes priekšsēdis:

Lielākās izmaiņas būs nepieciešamas kases sistēmu un aparātu pielāgošanai tā, lai pārejas posmā apritē varētu būt abas valūtas – gan lati, gan eiro. Aparātiem vajadzēs dubultās lādes (vienu eiro, otru – latiem). Ieguldījumi būs nepieciešami arī jaunā drošības sistēmā, jo tiek lietotas atšķirīgas ierīces naudas viltojumu noteikšanai eiro un latiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu