Dailes teātrī pirmizrāde "Preilenīte" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde “Preilenīte”

32
Dailes teātra izrādes "Preilenīte" plakāts

“Preilenīte” ir sens un jocīgs stāsts par cilvēku vājībām un tikumiem – nesmukā, slinkā meita pret smuko, čaklo pameitu, neīstais un īstais precinieks

Šovakar, 4.aprīlī Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos Jukuma Paleviča joku luga “Preilenīte”, raksta aģentūra LETA. Režisora un kādreizējā Dailes teātra studiju kursa vadītāja Kārļa Auškāpa veidotajā izrādē satiekas Dailes teātra 8.studijas kursabiedri, kuri Latvijas Kultūras akadēmiju beidza pirms desmit gadiem. 

Dailes teātra 8.studiju līdzās kursa vadītājam Auškāpam skoloja pedagogi Mihails Gruzdovs, Lidija Pupure, Juris Strenga, Indra Burkovska un citi. Dailes teātrī viņi ienāca jau studiju laikā Raimonda Paula un Guntara Rača mūziklā “Leģenda par Zaļo Jumpravu”, kam sekoja diplomdarbu izrādes “Ar savu sirdi delnā” ar Aleksandra Čaka dzeju, Tenesija Viljamsa “Orfejs nokāpj pazemē” un Antona Čehova “Mežainis”. 

Jaunajā izrādē spēlēs Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Lauris Dzelzītis, Intars Rešetins, Aldis Siliņš, kā arī aktieris Āris Rozentāls. 

Paleviča luga “Preilenīte” ir sens un jocīgs stāsts par cilvēku vājībām un tikumiem – nesmukā, slinkā meita pret smuko, čaklo pameitu, neīstais un īstais precinieks. Komēdijas tapšanas laiks varētu būt 19.gadsimta 90.gadi, bet pirmo reizi luga iestudēta Jaunajā Latviešu teātrī 1903.gadā. Dailes teātrī “Preilenīti” iestudējis Eduards Smiļģis 1926.gadā. 

Jaunās izrādes telpas iekārtojuma autors ir Ansis Gornavs, kostīmu konsultante – Ivonna Straume, par muzikālo noformējumu gādā Juris Vaivods, bet kustību konsultants ir Alberts Kivlenieks.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena Ls 7 un Ls 8. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu