Es būtu sen pagrabā nošauts • IR.lv

Es būtu sen pagrabā nošauts

3
Foto — F64
Anita Brauna

Ventspils domes priekšsēdis Aivars Lembergs, kam liegts pildīt amata pienākumus, intervijā par apsūdzībām, okupāciju, opiju, valdības stabilitāti un foršāko pilsētu

Lembergs pusstundu nokavē savu pirmo interviju ar «sorosiešiem», ar kuriem konsekventi atteicies runāt kopš 90.gadu vidus, kad sākām rakstīt par viņa veidoto Ventspils impēriju. Pie ministra aizkavējies. «Vai, biju domājis, ka būsit viena!» viņš izsaucas, kā atvainošanos celdams galdā Bordeaux vīna pudeli. To novēlam vakarā iedzert uz mūsu veselību.

Jūsu politiskajai organizācijai Latvijai un Ventspilij ar katrām vēlēšanām atbalsts samazinās. 1997.gadā saņēmāt 100% balsu, 2009.gadā – nepilnus 60%. Kāpēc samazinās?

Nu, simtprocentīgi – tas, protams, ļoti liels izņēmums, jo tagad viens saraksts ir tikai vienā pašvaldībā. Cilvēki kļuvuši aktīvāki, ko vērtēju tikai pozitīvi. 60% atbalsts – vienmēr var vēlēties labāk, bet lai citi lielajās pilsētās uzrāda labāku. Šogad varētu būt diezgan tuvu tāds rādītājs Ušakovam un Saskaņas centram [Rīgā], pārējās diez vai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu