Rīgā notikusi uzņēmēja pasūtījuma slepkavība • IR.lv

Rīgā notikusi uzņēmēja pasūtījuma slepkavība

26
Pistole. Foto: Evija Trifanova, LETA

Slepkavības upuris bijis neliels uzņēmējs

Rīgā, Vienības gatvē, piektdien, visticamāk, notikusi kāda uzņēmēja pasūtījuma slepkavība, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par slepkavības pasūtījuma raksturu liecina fakts, ka vīrietis nogalināts ar diviem šāvieniem galvā, viens no tiem bijis kontrolšāviens.

Valsts policijā nesniedza komentārus par minēto informāciju, atsaucoties uz izmeklēšanas interesēm. Valsts policijas pārstāve Sintija Virse pastāstīja, ka piektdien ap plkst.22 Vienības gatvē atrasts miris 1975.gadā dzimis vīrietis, kurš bija sašauts galvā. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess. Sākotnēji aizturēto nav un policija turpina strādāt, sacīja Virse.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka slepkavības upuris bijis neliels uzņēmējs, kurš pirms pāris gadiem kopā ar kompanjonu izveidojis autonomas jomā strādājošu uzņēmumu ar pāris latu pamatkapitālu, kura īpašnieki pirms nepilna gada gan mainījušies un kura darbības rādītāji neliecina par saimnieciskās darbības veikšanu.

Savukārt šogad pavasarī uzņēmējs kopā ar citu partneri izveidojis jaunu uzņēmumu ar desmit latu pamatkapitālu, kas, spriežot pēc nosaukuma, varētu būt iecerēts darbībai drošības pakalpojumu jomā.

Kopumā piektdien Rīgā notikušas divas slepkavības, informēja Virse. Piektdien ap plkst.19.20 Rīgā, Buļļu ielā, tika atrasts 1962.gadā dzimuša vīrieša līķis ar durtām brūcēm. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Aizdomās par saistību ar šo noziegumu policija aizturēja četrus cilvēkus – 1978., 1964. un 1973.gadā dzimušus vīriešus un 1977.gadā dzimušu sievieti.

Sīkāku informāciju par šiem gadījumiem un notikušā apstākļiem Virse nevarēja sniegt.

 

Komentāri (26)

intars_busulis 25.05.2013. 22.05

Kur Latvijā mācās žurnalistiku? Spriežot pēc rakstiem, secinu tikai to, vainu tie studenti ir bijuši galīgi aptaurētu, jeb arī mācību iestāde ir kreisā?
Esmu daudz lasījis dažādu valstu avīžu slejas, bet tik nesakarīgus un murgainus rākstus kādi ir Latvijā it īpaši internetā neesmu manījis nekur.
Šitas ir tukš raksts kas tikai aizņem vietu tīmeklī un neko konkrētu nepasaka.
Nosaukums ar ir labais :D ‘Maziņš uzņēmējs’jautājusm ir tikai vai tas bija domāts nogalinātā augums?

+8
0
Atbildēt

7

    andris902 > intars_busulis 26.05.2013. 08.33

    ….lno….uzņēmēju…vai…uzņēmumu?….par kuriem šoreiz gribi strīdēties?…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > intars_busulis 26.05.2013. 12.40

    Thomas
    Sia par latu!!!!!!!! Valdības vadītājam par tādu lietu bija jāatbrauc pakaļ sanitāriem ar kreklu uz muguras sasienām piedurknēm. Ja nemaldos, Vācijā GMBH pamatkapitālam bija jābūt 50 000 €

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > intars_busulis 26.05.2013. 07.54

    …Thomas….Tavas latviešu valodas zināšanas ir samērā labas, arī ironizēšanu esi apguvis…..bet…lasot interneta ziņas, neesi paspējis(?) iepazīties ar uzņēmējdarbības formām un statusu….tad nebūtu jāironizē par statusu – mazais uzņēmējs…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > intars_busulis 26.05.2013. 10.37

    zanE. Mazam uzņēmumam liels uzņēmējs?:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > intars_busulis 26.05.2013. 07.58

    zanE. Mums jau lielu uzņēmumu nemaz nav, paši lielākie vilktu uz vidējiem:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    intars_busulis > intars_busulis 26.05.2013. 11.49

    Kad ieguvu skin diver licenzi un reģistrēt gribējām pie savas zveju firmas kā paralēlu darbības nozari, mums to liedza jo likumi neļauj vienas nozares firmai veikt dažādu darbu veidus lai ar tie ir saistīti ar līdzīgu jomu. Tad vaidzēja reģistrēt citu uzņēmumu, bet to ar neļāva jo iesākumā bijām tikai divi ar instruktoru atļaujām. Tapēc vaidzēja veidot individuālo uzņēmumu.
    Ko ar to teikt gribu? To kad Latvijā ir galīgi garām biznesu reģistrs, jo tur par SIA var pat reģistrēt viena cilvēka uzņēmumu. Un rezultātā iznāk tā kad nozlēdz līgumu domādams ka zolida firma, bet izrādas kad otrā pusē ir klalidonis ar tukšām kabatām. Tad ko brīnaties ja ielaiž lodi galvā tādam darbonim?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    intars_busulis > intars_busulis 26.05.2013. 13.10

    Tur jau ir tā lieta kad Latvijā kā kādam ir problēmas tā taisa jaunu firmu un turpina savu pelēko darbību. Izsekoju tādam darboni kā Andrim Sķēlei un cik man izdevās saskaitīju piecas SIA ko bija uzcepis un drīz vien novācis lai ceptu jaunu. Novāca jo pārdeva, bet naudu jau iebāza zeķē un tādi darboņi tur ir daudz, bet neviens nav neko radījus no sākuma. Visi tikai sagrāba esošo un kā iemācījies esmu to vārdu ‘prihavizēja’ Tā jau kurš katrs nevar, to var tikai tādi kas vienmēr ir pareizā vietā un pareizā laikā, intresanti kā viņiem tas izdodas? Tikai ļoti brīnos kam tos neviens tā nav nokniebis? Vai te neredzat kādu saistību? Un tāpat jau nost nešau, vispirms tur vaig iekšas kādu nošaut un ja to dara profesināli, tad tas ir pasūtījuma darbs. Bet kurš slepkava to darīs ja nav pietiekama apmaksa. Pieņemu kad bez 50’000 euro neviens pat neuzņemtos to darīt, bet lai novāktu tādu kam nekā nav un atdotu tādu naudu ir vaidzīgs pamatīgs iemesls. Tātad secinu kad tā SIA bija tikai aizsega kādam lielākam pasākumam. Un kājas tam visam aug no bijušo, oligarhu puses. Tāds ir tikai mans viedoklis.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

lebronj2356 25.05.2013. 20.26

Šādam rakstam ir jēga tikai tad, ja būtu paskaidrot un noskaidrots, kur tad īsti ir iesaistījies šis “uzņēmējs” – oficiāla infa jau neko baltu un skaidru neraisa…

+6
0
Atbildēt

1

    boss > lebronj2356 25.05.2013. 21.11

    toties, cik daudz komentāru tiks sarakstīts, balstoties uz tik trūcīgu infu :)))

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 25.05.2013. 21.32

artiķeli, es iedomājos tā: kāds komunists/oligarhs ieliek tevi, artiķeli, internetā un pretī nostāda super aci un jūs abi trakojiet un abi saņemiet atalgojumu no šā, viena un tā paša cilvēka, iespējams, jūs pat alu iedzeriet kopā :), bet tam visam ir viena jēga tracināt mūsu sabiedrību, vai tad tā nevarētu būt?

tava runa ir neiedomājami pretīga, nelatviska, it kā no viszemākām krievu padibenēm nākusi.

na čjū meļņicu vodu ļjoš?

+7
-4
Atbildēt

4

    Sandris Maziks > dace_ampermane 25.05.2013. 21.57

    klejotājs
    “..vai tad tā nevarētu būt?”

    Būt var visādi, bet domāju, tava māte paģība dzemdību namā, kad ieraudzīja, kas viņai ienācies no negadījuma sakara.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dace_ampermane 26.05.2013. 07.14

    nulle
    Vai klejotājs arī no jūsu zilo, fekāliju stumdītāju, brālības? Nemotivēts, tikai vienkārši kašķa pēc, uzbrauciens pidariem ļoti raksturīgs.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dace_ampermane 26.05.2013. 18.13

    J.Biotops
    Atsauci uz avotu vienmēr, savādāk atkal kārtējā pediņu diareja.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > dace_ampermane 26.05.2013. 18.06

    Nulle – nav, nav viens un tas pats rumpis. Par to, ka saimnieks gan kopīgs, pasažieris pats nesen izpļāpājās, laikam aiz sarūgtinājuma, ka tarifikācijas kategorija krietni zemāka, kā superacim. Tāpēc pēdējā laikā tik vien lasāms, kā prasta lamāšanās, bet aizdomas, ka tā algas pielikumu nedabūt.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu