FOTO: Virpuļviesuļos ASV upuru skaits mazāks - līdz 24 (papildināta) • IR.lv

FOTO: Virpuļviesuļos ASV upuru skaits mazāks – līdz 24 (papildināta)

33
Viss, kas palicis pāri pēc virpuļviesļu Oklahomā. Foto: AFP/LETA

Cietušo meklēšana tornado izpostītajā Oklahomasitijā tuvojas noslēgumam

ASV varasiestādes otrdien apstiprinājušas, ka virpuļviesuļos Oklahomas štatā dzīvību zaudējuši vismaz 24 cilvēki, koriģējot iepriekšējo informāciju par vairāk nekā 90 bojāgājušajiem.

Oklahomas štata tiesu medicīnas biroja pārstāve aģentūrai AFP apstiprināja, ka birojs saņēmis 24 līķus un vairums no tiem jau identificēti, ziņo LETA/AFP.

Cietušo meklēšana ASV pilsētā Oklahomasitijā, kurai pirmdien pāri brāzās spēcīgs tornado, tuvojas noslēgumam un jauni upuri visticamāk vairs netiks atrasti, paziņojušas amatpersonas.

Ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Gerijs Bērds norādīja, ka ir par 98% pārliecināts, ka gruvešos vairs nav neviena izdzīvojušā vai līķa.

Pagaidām varasiestādes apstiprinājušas, ka tornado dzīvību zaudējuši vismaz 24 cilvēki. Sākotnēji mediji ziņoja, ka bojā gājuši daudz vairāk cilvēku, iespējams, tādēļ, ka apjukumā vairāki līķi pieskaitīti divreiz, atzīmēja Oklahomas štata tiesu medicīnas birojs.

Tomēr Oklahomas štata gubernatore Mērija Feilina pieļauj, ka upurus skaits varētu vēl nedaudz augt, jo daži mirušie, iespējams jau uzreiz nogādāti apbedīšanas birojos.

Cietušo meklēšanas darbus, kas strauji tuvojas noslēgumam, apgrūtinājis lietus. Glābējiem bijis grūti arī orientēties izpostītajā apvidū, jo tornado aizrāvis sev līdzi visas ielu norādes.

Nacionālais meteoroloģijas dienests (NWS) paziņojis, ka tornado bijis spēcīgāks, nekā domāts un šādas vētras spēku raksturoja kā neticamu.

Virpuļviesulis atstāja aiz sevis 27 kilometrus garu un aptuveni divus kilometrus platu postījumu joslu.

Oklahomasitijas priekšpilsētā tornado plosījās aptuveni 45 minūtes.

Pēc varenās dabas stihijas glābēji no gruvešiem izvilka vairāk nekā 100 cilvēku. Zināms, ka vismaz 237 cilvēki tikuši ievainoti.

Virpuļviesulī gājuši bojā arī deviņi bērni, no kuriem septiņi zaudēja dzīvību vietējā pamatskolā, kurai tornado norāva jumtu un sagrāva sienas.

ASV prezidents Baraks Obama stihijā cietušo statu pasludinājis par katastrofas skartu apgabalu un devis rīkojumu piešķirt pavalstij federālo palīdzību.

(ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa)

 

Komentāri (33)

intars_busulis 22.05.2013. 15.49

Kāds sakars te ir ar manjaku upuriem un dabas upuriem? Fakts ir tikai tas kad mans draugs ar ir pazudis :/ ļoti ceru ka ar viņu ir vis labi, bet nu jau man ir aizdomas ka, bet labāk domāt labu nevis to sliktāko.

0
0
Atbildēt

0

inta_s 22.05.2013. 10.40

Gandrīz 4 reizes mazāk. Panika un bailes labāk pārdodas – nākas pārspīlēt.

0
-2
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > inta_s 22.05.2013. 11.39

    Viedoklis_lv
    Kāda vilšanās!!! Četras reizes, tas gandrīz kā krievam ar Staļina WWII kurtuvē samesto dzimtcilvēku skaitu. Staļinam skaitlis bija 7 miljoni, Brežņevam 20, Jeļcina atklātības laikā tas jau sasniedza 40, Puķins izdomāja 27,……., parokot kārtīgi, man sanāk pāri 40 miljoniem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 21.05.2013. 09.43

Izcirstā(izdrāztā, izvālētā) Latvijā arī virpuļviesuļi kļūs par ikdienišķu parādību.

0
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu