Labais īpašnieks • IR.lv

Labais īpašnieks

4
Pauls Raudseps

Uzņēmēji Dombrovskis un Hiršs kļuva bagāti, neaizmirstot par darbiniekiem

Zivju rūpnīcas vadība brauc ar jaunu Porsche Cayenne, kamēr 38 strādniecēm kopmītnē jāiztiek ar vienu pelējuma un kaļķu klātu dušas kabīni ar saplīsušām durvīm. Šis spilgti drūmais kontrasts no iepriekšējā Ir numurā publicētā raksta Zemo algu cilpā neviļus uzpeldēja atmiņā, redzot, cik daudz cilvēku sestdien bija sabraukuši uz atjaunotās kultūras pils Ziemeļblāzma atklāšanu.

Raksts par daudzu zemo algu saņēmēju sliktajiem darba apstākļiem sacēla viļņošanos, un daži labi algoti polittehnologi un akadēmiķi izmantoja izdevību demonstrēt savu izkopto brutalitāti, vēsi atkārtojot Marksa darbos lasīto, ka darbs fabrikā ir grūts un kapitālisms nežēlīgs. 

Kāds tam sakars ar Ziemeļblāzmu? Tāds, ka ēkas pašos pamatos iemūrēta pārliecība, kurai būtu jāliek kaunēties gan tiem uzņēmējiem, kuri iedomājas, ka viņi var celt savu labklājību uz darbinieku rēķina, gan pašapmierinātajiem ciniķiem, kuri šādus komersantus aptekalē un aizstāv.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu