Balodis atkāpjas no Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amata • IR.lv

Balodis atkāpjas no Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amata

6
Ringolds Balodis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Balodis amatā nostrādājis paredzēto piecu gadu termiņu

No 10.maija Ringolds Balodis pārtrauks veikt Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāra amata pienākumus, ko paredz ceturtdien viņa un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) panāktā abpusējā vienošanās.

“Valdība apstiprināja mani amatā 2008.gada 9.jūnijā uz pieciem gadiem. Šis laiks ir jau apritējis, un esmu nostrādājis visu paredzēto termiņu. Pēc sarunas ar tieslietu ministru, kurā kopīgi apspriedām paveikto un UR nākotnes attīstību, stratēģiju, nonācu līdz secinājumam, ka uz nākamo piecu gadu termiņu nepretendēšu,” aģentūrai LETA skaidroja Balodis.

Viņš arī norādīja, ka ar ministru ir panākta vienošanās, ka pēdējā Baloža darba diena būs 10.maijs. “Domāju, ka vienošanās par darba attiecību izbeigšanu ir labs fināls. Brīvais laiks gan man ar valsts amatpersonas amata atstāšanu neradīsies, jo Latvijas Universitātē strauji tuvojas sesija un kā Juridiskās fakultātes profesoram man jāpiedalās studentu noslēguma pārbaudījumos. Beidzot pilnībā varēšu pievērsties zinātniskajiem projektiem, kurus esmu sācis kā Latvijā, tā ārzemēs,” sacīja Balodis.

Kā informēja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone, uz UR galvenā valsts notāra amatu tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts konkurss.

Valsts civildienesta likums nosaka, ka tieslietu ministrs pēc izvirzītās kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā ieceļ amatā padotības iestādes vadītāju termiņā uz pieciem gadiem.

UR ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas Latvijas Republikas teritorijā reģistrē uzņēmumus, komersantus, to filiāles un pārstāvniecības, kā arī visas izmaiņas to darbības pamatdokumentos un veic citas likumdošanas aktos paredzētās darbības.

UR reģistrē arī masu informācijas līdzekļus, biedrības un nodibinājumus, komercķīlas, izšķirošās ietekmes, laulību, publiskās un privātās partnerības līgumus, politiskās partijas, šķīrējtiesas, arodbiedrības, reliģiskās organizācijas un to iestādes, kā arī maksātnespējas procesus.

 

Komentāri (6)

austrisv 03.05.2013. 12.47

Balodim beidzies līguma termiņš , cik sapratu no ziņām, un pats droši vien labi saprot, ka cerību uz otru termiņu tā pamaz!
Ja atmiņa mani neviļ, tad Balodi jau amatā iecēla oligarhi ar savu svētību, jo UR bija viņiem ārkārtīgi svarīgs, lai pārreģistrētu savas firmas.
Skaķerķi daroga,vēl vienam TP resnajam runcim.

+4
0
Atbildēt

1

    grislits > austrisv 03.05.2013. 13.10

    tā varētu būt. Godīgi sakot – neatceros. Atceros tikai, ka cits putns bija priekšnieks, kurš izdomāja doties politikā – Gulbis :) Reālo darbu tāpat tur vienmēr Endziņš darīja. Kas tur ir noticis pēc Endziņa aiziešanas, vairs vispār īsti neesmu sekojis līdz.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 03.05.2013. 11.00

balodis profesors…agresivs nekaunigs mazizglitots tips..skeles kambarsulainis

+3
-1
Atbildēt

0

grislits 03.05.2013. 08.14

Interesanti, par ko Bordāns šo aizsūtīja prom?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu