Jūrmalas aizsardzības biedrība prasa "Vienotībai" vērtēt mēra izteikumus • IR.lv

Jūrmalas aizsardzības biedrība prasa “Vienotībai” vērtēt mēra izteikumus

19
Jūrmalas mērs Juris Visockis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Acīmredzot JAB izpelnījusies Jūrmalas mēra neapmierinātību, ka tiesas ceļā cīnījusies pret vairākiem prettiesiskiem domes lēmumiem

Jūrmalas aizsardzības biedrība (JAB) svētdien nosūtījusi vēstuli partijai “Vienotība”, paužot sašutumu par partijas pārstāvja, Jūrmalas mēra Jura Visocka (Vienotība) izteikumiem, kā arī pieprasot partijai izvērtēt sava biedra rīcību, aģentūru LETA informēja biedrībā. Vēstuli JAB vārdā parakstījuši trīs biedrības dibinātāji – Rihards Pētersons, Anna Žīgure un Lauris Liepa.

Šogad 3.aprīlī Visockis publiski paziņoja, ka JAB “čakarē cilvēkus” un vēlāk sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka lielākā daļa sabiedrisko organizāciju tikai traucē domes darbu. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa gan nekavējoties izplatīja preses relīzi, ka, Visocka skatījumā, domei un sabiedriskajām organizācijām tomēr ir jāsadarbojas pilsētas uzplaukuma vārdā.

JAB norāda, ka vēl 11.aprīlī Visockis turpinājis uzstāt, ka JAB “moka pilsētu”, turklāt viņam esot “četras adreses ar kriminālu”. “Acīmredzot JAB izpelnījusies Jūrmalas mēra neapmierinātību ar to, ka tiesas ceļā cīnījusies pret vairākiem prettiesiskiem domes lēmumiem par būvniecības atļaušanu dažādās Jūrmalas vietās,” secina JAB priekšstāvji.

JAB uzsver, ka jau kopš savas dibināšanas 2006.gadā biedrība aktīvi iesaistījusies cīņā par pilsētas zaļo teritoriju aizsardzību no prettiesiskas apbūves un aicinājusi arī citus jūrmalniekus rīkoties līdzīgi. JAB uzskata, ka nelikumīgas būvniecības apturēšana, tostarp kāpu zonā un applūstošajās teritorijās, ir ne tikai ikviena iedzīvotāja tiesības, bet arī pilsoniskais pienākums.

Savos pārmetumos biedrībai Visockis minēja vienu konkrētu gadījumu – par apbūves apturēšanu zemesgabalam Bulduros. Šis zemesgabals atrodas kāpās, kur saskaņā ar likumu un pilsētas plānojumu apbūves iespējas ir strikti ierobežotas. Izņēmuma kārtā tur atļauta bērnu apbūves kompleksa izveide. Tas nozīmē, ka drīkst uzsliet šūpoles, ierīkot smilšu kastes, slidkalniņus un citas līdzīga veida ierīces bērnu lietošanai, un pret šādu šīs teritorijas izmantošanu biedrība nebūtu iebildusi.

Taču JAB konstatēja, ka izsniegtā būvatļauja paredzēja jaunu, ne tikai bērniem paredzētu ēku celšanu. Turklāt šī teritorija ir dabas pamatne un valsts īpašums. Šī iemesla dēļ biedrība vispirms apstrīdēja šo būvatļauju kā prettiesisku Jūrmalas domē, taču iesniegums tika noraidīts. Pēc tam biedrība vērsusies Administratīvajā rajona tiesā, kas ar savu 2012.gada 19.jūnija lēmumu piekrita JAB vērtējumam un atcēla Jūrmalas domes lēmumu.

Ņemot vērā nepamatotos pārmetumus, JAB vēstulē “Vienotībai” aicina partiju noformulēt savu attieksmi pret Jūrmalas mēra izteikumiem, kā arī izvērtēt, vai nākamajās pašvaldību vēlēšanās no partijas saraksta var kandidēt cilvēks, kurš nespēj vai nevēlas izprast sabiedrisko organizāciju lomu demokrātiskā sabiedrībā.

Kā ziņots, Visockis 1.jūnijā Jūrmalas pašvaldības vēlēšanās startēs no “Vienotības” saraksta kā pirmais kandidāts un pretendēs uz Jūrmalas mēra krēslu, kurā viņš ticis tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām, deputātiem gāžot līdzšinējo mēru Gati Truksni (ZZS).

 

Komentāri (19)

dzintarz 15.04.2013. 11.19

Jūrmala tiešām ir tāds “izcilību” rezervāts, kā izskatās. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22147643

Daudzbērnu tēvs – atslēdznieks, džīnu tirgonis, čekistu pakaļcaurums, norvēgu palīgskolnieks, armijas ekonomiskā veikala iztirgotājs, ceļu labotājs, priežu zāģētājs, debesu braucējs, jaunviļņa goda viesis, oranžā tilta atklājējs, air-baltic pārdevējs, vīķes mīlulis un as’ru raudātājs IR jūŗmales izcilība.

Labietis. Špļāvienu uzlaizītājs.

+7
-2
Atbildēt

1

Janis 15.04.2013. 11.54

Es te saskatu 3 scenārijus:
A) Vienotība izvērtē un izsaka Visockim “Stingro Rājienu” a’la Zaķis
B) Vienotība izvērtē un kāds (piemēram, sarkanmatainā dāma) nāk klajā ar bērnudārza līmeņa paziņojumu, kura būtība ir “neko nezinu un negribu zināt”
C) Nekāds komentārs no Vienotības neseko, sak, “ko kvaukšķat, kvaukšķi?”

Jebkurā gadījumā šajā partijā nu jau ir tāds “spektrs” savācies, ka jābrīnās cik ilgi tas vezums vēl kopā turēsies.
Ja RD vēlēšanās būs slikti rezultāti, jācer, ka būs kaut kādas darbības un normālākie Vienotības biedri veidos kaut kādu savu tusiņu, par ko tad arī varēs balsot.

+8
-3
Atbildēt

0

piziks 15.04.2013. 13.21

Ļaujiet vismaz Jūrmalas Visockim runāt, — arī ar (veca) bērna muti runā (Vienotibas) patiesība.

Visockis ar savu naivo prastumu rāda, ka Jaunupa, Fromanes, Zaķa utml. Vienotibas biedru tieksmes un centieni ir stabili.

+5
-1
Atbildēt

4

    andris902 > piziks 15.04.2013. 14.58

    …zini, ej, ka Tu………………

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 15.04.2013. 14.54

    ZanE, varbut Vienotibā vajadzīgs oficiāls atvainošanos meistars (kaut vai ģenerāļsekretāra Kampara utml. vietā)?

    Vilks atvainojās par Jezdakovu, Loskutovs par Visocki… Vai Jezdakova tādēļ kļuva labāka, gudrāka, godigāka?! Visockis būs citādi labāks? Visocki par tādu attieksmi rodas iespējas neizmest no partijas vienigi tādēļ, ka Loskutovs atvainojas Visocka vietā, ka Loskutovam varbut izdeviga Loskutova Jurmalas domē un Visockis noder ar savu balsi, kad vajadzēs. Lai nu ko, tikai nemest ārā lietderīgo kretinus no tik labas partijas, — tāds faktiski ir Loskutova mērķis, ko izdosies sasniegt.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.04.2013. 13.58

    …Optiskais Tēmeklis….Loskutovs atvainojās JAB par Visocka nepārdomātajiem izlēcieniem….kāda bija Tava reakcija?….populisms!….
    …ko vajadzēja darīt?….Doma laukumā kādam no Vienotības sadedzināties, lai paustu nožēlu par notikušo?…baidos, ka arī tas tiks uztverts kā populisms….

    ….Visockis pateica to, ko domāja…jūrmalnieku spēkos izdarīt to, lai tāds Visockis tur nesēdētu….bet….godīgāk, ja tādi ļautiņi pasaka savu sakāmo atklāti, nevis bīda rebes pa kluso – kādu iznīcinot, kompromitējot, uzpērkot….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 15.04.2013. 15.26

    Ko citu no Vienotibas apkaimes gaidīt? Kadus faktus un argumentus?! Kādu loģiku?!

    Paredzami un atbilstoši. :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu