Netīra nauda smird • IR.lv

Netīra nauda smird

4
Aivars Ozoliņš

Saeimai jāpalīdz Magņitska lietai nonākt ārlietu ministra darba kārtībā

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pirmdien Briselē aicināja Eiropas Savienības valstis būt solidārākām un vienotākām attiecībās ar Krieviju visos dienas kārtības jautājumos. Ārpus dažiem viņa nosauktajiem šādu jautājumu piemēriem palika tā dēvētā Magņitska lieta, uz ko Krievija reaģē īpaši sāpīgi un agresīvi, tāpēc tās virzībai Eiropā solidaritāte un vienotība būs īpaši svarīga. 

Magņitska lieta vēl nav kļuvusi par ES valstu ārlietu ministru kopējās darba kārtības jautājumu, taču dalībvalstis jau sāk apvienot iekšlietu resoru pūliņus šajā lietā atmazgātās naudas meklēšanā. Februāra sākumā Eiropas Komisija iesniedza pieprasījumu ES valstu finanšu ziņu vākšanas vienībām izmeklēt dalībvalstu banku izmantošanu ar Magņitska lietu saistītās naudas atmazgāšanai. 

Tas apvienos atsevišķu valstu tiesībsargātāju līdz šim darīto šīs naudas ceļu izmeklēšanā. Taču efektīvai rīcībai pret tiklab šajā, kā arī citos rupjos cilvēktiesību pārkāpumu gadījumos un netīrās naudas atmazgāšanā iesaistītajiem būs nepieciešama arī politiska vienprātība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu