ASV žurnālists Ilvesu nosauc par stilīgāko tviterotāju • IR.lv

ASV žurnālists Ilvesu nosauc par stilīgāko tviterotāju

10
Ekrānšāviņš no transitionistas.com

 

Pazīstamais ASV žurnālists Ēriks Garlands, kurš raksta par ekonomiku un politiku, izraudzījies “stilīgākos tviterotājus” valstu vadītāju vidū. Viens no tiem neapšaubāmi ir Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Interneta izdevumā “Transitionistas” Garlands raksta, ka Haiti premjerministrs Lorans Lamota un Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ir aktīvi tvitera izmantotāji. Tieši tāpēc viņš kā žurnālists labi zina, kā dzīvo šajās valstīs.

Garlands raksta, ka šie valstsvīri nealgo “Twitter mērkaķus”, kas viņu vietā vīterotu, bet gan paši sazinās ar pasauli. Tieši tāpēc Garlands zina vairāk par Haiti un Igaunijas stratēģiskajām perspektīvām, nevis Misūri, kur viņš pats patlaban dzīvo.

Garlands arī atzīmē, ka Ilvess pastāvīgi raksta par e-valdības un dažādiem biznesa lēmumiem. Amerikāņu žurnālists neaizmirst uzsvērt, ka Igaunija ir Skype dzimtene, kā arī atgādina pirms kāda laika notikušo tviterkauju starp Ilvesu un ekonomistu Polu Krugmanu.

Savā rakstā Garlands arī stāsta par Igaunijas attīstību pēdējos 20 gados, kad tā no korumpētas postpadomju valstiņas pagājušā gadsimta 90.gados izauga par paraugu citiem. “Tā ir satriecoša inovatīvas valsts vadības vēsture,” secina žurnālists.

 

Komentāri (10)

alexander 12.03.2013. 13.16

Pamatots novērtējums, prezidents Ilvess ir ne vien stilīgākais tviterotājs, bet arī viens no intelektuāli jaudīgākajiem prezidentiem, kurš spēj savlaicīgi paust personīgu, kritisku un asprātīgu viedokli par globāliem notikumiem. Ilvess ir interesanta un spilgta, arī harismātiska personība. Ak, apskaužu igauņus šajā ziņā:)

+11
0
Atbildēt

0

janis17 12.03.2013. 11.07

ASV žurnālists protams ir moderns čalis – pasauli apceļo ar twitter palīdzību, bet mūsējais prezidents Ilvesam kurpju šņores nav cienīgs aizsiet… lai kā man nepatiktu Valsts simbolu noniecināšana…

+8
-1
Atbildēt

1

    dzintarz > janis17 12.03.2013. 11.38

    Kādi gan tur simboli.
    Hūte, Brigmans un Grigule izgrūda uz izgaismotas skatuves direktoriņu-rīkotājiņu-manekenu-starpliku-blīvi-virzuļgredzenu, solot, ka būšot vēl viena balsošanas kārta – tev nekas nebūs jādara, tikai jāpalīdz lai Zaķi izgāž, mums jau ir nākošais kandidāts, nebīsties –
    viss ir sarunāts!

    Un blīve/starplika piekrita…
    Un Hūte, Brigmans un Grigule piekrāpa..
    Un presidente čavista palika uz skatuves ar pusnolaistām biksēm..

    Pat gunča uļmans (lai arī potrebsojuza un pirts direktoriņš) bij ievērojami respektablāks par šito “ekspertu” (sociālistiski valstiskā īpašuma – radioaparatūras – norakstītāju), un “baņkieri”..

    Mazliet žēl Procesā iesaistīto sievieti, bet dzirdēts, ka sieviete ātri pārorientējusies un biznesā sāk justies krietni komfortablāk nekā iepriekš.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 12.03.2013. 11.03

Ja mūsu prezis nemāk tvītot, tad lai viņš pamācās no sava mazgadīgā dēliņa :)

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu