Žurnālistes Poļitkovskas mācekle saņems ASV balvu par drosmi • IR.lv

Žurnālistes Poļitkovskas mācekle saņems ASV balvu par drosmi

22
Žurnāliste Jeļena Milašina.

 

Noslepkavotās Krievijas žurnālistes Annas Poļitkovskas mācekle Jeļena Milašina no avīzes „Novaja gazeta” Starptautiskajā sieviešu dienā 8.martā no ASV valsts sekretāra Džona Kerija rokām saņems prestižu ASV balvu par drosmi žurnālistikā, vēsta „The Moscow Times”.

Milašina ir viena no 10 izredzētajām, kuras šogad saņems šo starptautisko cilvēktiesību balvu. To pasniedz par sieviešu drosmi un lomu, aizstāvot cilvēktiesības, sieviešu līdztiesību un sociālo progresu.

Milašina ir jau otrā Krievijas pārstāve, kas saņems šo balvu. Pirmā bija Veronika Marčenko, kas pārstāvēja Krievijas kareivju māšu organizāciju cīņā pret jauniesaucamo nogalināšanu armijā un tā saucamo „ģedovšķinu”.

Žurnāliste, kas šogad nominēta augstajai atzinībai, izmeklēja Beslanas skolas aplenkuma notikumus, kad teroristu iebrukumā ķīlniekos tika saņemti visi skolēni, bet Krievijas armijas atbrīvošanas operācijā gandrīz visi gāja bojā. Tāpat Milašina rakstīja par viņas kolēģes un mentores Annas Poļitkovskas slepkavību, pati saņemot draudus.

Tomēr Milašina sevi neuzskata par drosminieci. „Es, piemēram, baidos no zirnekļiem. Drosme nāk tad, kad jūs izdarāt izvēli,” teica Milašina.

Krievija ir viena no bīstamākajām valstīm pasaulē, kur strādāt žurnālistiem. Pēdējos 12 gados nogalināti jau seši „Novaja gazeta” korespondenti. Viens no viņiem pavisam nesen – 2009.gadā. Neviens līdz pat šai dienai par šiem pasūtījuma uzbrukumiem nav saukts pie atbildības.

Krievija organizācijas „Reportieri bez robežām” 2013.gada preses brīvības indeksā ieņem 148.vietu tieši pirms Irākas.

Ar pārējām augstās balvas saņēmējām varat iepazīties šeit.

 

Komentāri (22)

janazakovica 07.03.2013. 22.30

jakobsonam ari pienakas..un meitenei no neka personiga

+2
0
Atbildēt

0

Andris 07.03.2013. 15.48

Ir prieks apzināties, ka dažiem žurnālistiem Krievijā ir mugurkauls. Lai sekmes darbā, Milašinas kundze! (un ceļā pagadās tikai divkāju zirnekļi!:-)) )

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu