Vidējie • IR.lv

Vidējie

3
Nellija Ločmele

 

Nav vēl palaimējies redzēt karstāko latviešu kinojaunumu – Mammu, es tevi mīlu, bet ap to jau savērpies tāds sižets, kas pats derētu ekrānam. Nekā te netrūkst!

Ir panākumi un augšāmcelšanās pēc klupiena: filma guvusi starptautisku atzinību prestižajā kinoforumā Berlīnē, un režisors Nords sarūpējis sev godam pelnītu, ne skandalozu slavu (kā pirms laika Londonā, iekuļoties afērā ar nesamaksātiem restorānu rēķiniem).

Ir traģikomiska «pretspēku» sadursme. Kinomīļi cer, ka sasniegums brīnumaini dziedēs valsti no taupības akluma un nozarē sāksies finanšu atmoda. Tikmēr sevi kā ģēniju menedžeri pozicionējusī kultūras ministre noliek sapņotājus pie vietas – līdz šim no kinoļaudīm neesot dzirdējusi salīdzinošu izvērtējumu, kas ir Berlīnes kinofestivāls, un prasa sarakstu ar «pasaules līmeņa» kultūras notikumiem, kuros gūtie panākumi valstij būtu jāatalgo. Vārdu sakot, paši vainīgi – ja ministriju mucā tur, jāatceras pa spundi pabarot. Šādi savērptai intrigai prasītos krāšņs fināls, lai skatītājiem nav neērtībā nodurtām acīm jālavās laukā no zāles, titrus nesagaidot.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu