Ušakovs melo • IR.lv

Ušakovs melo

40
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no kreisās) un Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks uzņēmuma "Rīgas satiksme" autobusu parka apmeklējuma laikā. Foto: Edijs Pālens, LETA
Olafs Pulks

Kā Rīgas mērs priekšvēlēšanu gaisotnē “aizņēmās” svešu priekšlikumu

Rīt Rīgas dome skatīs “Vienotības” pērn maijā rosināto priekšlikumu piešķirt bezmaksas sabiedriskā transporta atlaides arodvidusskolēnu audzēkņiem. Ušakovs, tuvojoties vēlēšanām, ne tikai nolēmis negaidīti atbalstīt “Vienotības” priekšlikumu, bet arī melodams to dēvē par savu ideju.

“Vienotības” Rīgas domes deputātu frakcija vairākkārt ir uzsvērusi, ka atlaižu politika pilsētā nav vienlīdzīga, jo, kamēr vispārizglītojošo izglītības iestāžu skolēni sabiedrisko transportu izmanto par velti, profesionālo skolu audzēkņiem ir piešķirti atvieglojumi 60% apmērā. Mēs šo situāciju esam gribējuši mainīt jau kopš 2012.gada maija, tomēr tas nav izdevies Saskaņas centra deputātu bezatbildīgās rīcības dēļ. Jau divas reizes saskaņieši šo “Vienotības” priekšlikumu ir noraidījuši.

Tomēr tagad, priekšvēlēšanu gaisotnē, Saskaņas centrs ir strauji mainījis savu pozīciju. Mums par pārsteigumu Ušakovs ir ne tikai sapratis, ka priekšlikums ir labs. Vēl vairāk – viņš ir sapratis, ka izdevīgāk ir nozagt labu ideju, to pārdēvējot par savu. Tieši tā ir noticis.

Nespējot samierināties, ka opozīcijai, sekojot līdzi netaisnībām Rīgas domē, izrādījusies taisnība, Ušakovs “Vienotības” ideju skaļi paziņojis par savējo. Tā ir dzimuši meli par to, ka Ušakovs nesavtīgi izkārtojis atvieglojumus arodvidusskolēnu audzēkņiem.

“Vienotība” cer, ka visbeidzot arodvidusskolēnus diskriminējošā kārtība tiks mainīta, savukārt, vērtējot Ušakova rīcību, jāatzīst, ka rīdziniekiem nav paveicies. Rīgas intereses pārstāv pašvaldības vadītājs, kurš melo, acīs skatīdamies.

Ja Ušakovs ir spējīgs melot par atlaižu piešķiršanu sabiedriskajā transportā arodvidusskolēniem, kāpēc lai mēs ticētu citiem viņa darbiem un solījumiem?

Autors ir partijas „Vienotība” Rīgas domes frakcijas vadītājs

 

Komentāri (40)

LAURIS 18.02.2013. 17.03

Jā, šito atceros (jo tviterī sekoju Pulkam). Mazliet izbrīnījos, kad Ušax to sāka pasniegt kā SC priekšlikumu.
Mulsina arī viņa nesiltināšanas “atmazka”. Kāpēc, piemēram, Limbažos ir nu jau gandrīz trešdaļa māju nosiltināta (uz aci skatoties)?

+17
-2
Atbildēt

0

Sleepwalker 18.02.2013. 19.34

>b(p)imb(p)o1
——————
“Apskatniek”, tad pastāsti arī par AAA, par lpp/lc, par “labu” Latviju,
par Ušakova/Amerika Pašvaldības naudas “ieguldītājiem”, u.t.t.
Arī par korupciju Rīgas Domē dzīvokļu dalīšanā, par bedrēm Rīgas ielās un iekšpagalmos’, par sabojātajiem automobīļiem tajās…

+8
0
Atbildēt

0

oktaavs 18.02.2013. 17.37

Nevajag īdēt, bet reklamēt savus labos darbus. Pretinieka apķēzīšana, pat ja viņš to ir pelnījis, nekad nedos pozitīvu rezultātu. Tautai ir noriebušies “politiķu” zemdeķa kautiņi un naudas dalīšana. Tā grib rerdzēt izeju no nabadzības un reālus piedāvājumus, kas uzlabos, atvieglos dzīvi. Arī Rīgā.
Vienalga, Ušakovs melo vai nē. Tam vairs nav nozīmes. Kur ir konkurētspejīgs, vienots kandidāts visiem Rīgas latviešu vēlētājiem ?

+10
-5
Atbildēt

1

    efeja60 > oktaavs 18.02.2013. 18.01

    Visai latviešu tautai derēs latviešu sociālists. Varbūt Kreisie patrioti.

    0
    -14
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu