Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

4
Anna Rancāne

Ko gaidāt no jaunā pāvesta, kādi būs viņa svarīgākie uzdevumi?


Anna Rancāne,
katoliete:

Ceru, ka jaunais pāvests turpinās sākto ekumēnisma un reliģiju dialoga ceļu, būs miera un mīlestības nesējs pasaulē. Viņam jāturpina Jāņa Pāvila II drosmīgi sāktā baznīcas kļūdu atzīšana. Tas vairotu cieņu pret katoļu baznīcu, apvienotu visus kristiešus, arī tos, kuri kādu iemeslu dēļ jūtas šķirti un atstumti.

Aigars Jurčs, katoļu misionārs:

Ir svarīgi, lai jaunais pāvests vairāk atbalsta jauniešu iesaisti baznīcas dzīvē. Manuprāt, baznīcai ir jābūt atklātai visiem un tendētai uz tiem ticīgajiem, kas ikdienā nav iesaistīti baznīcas dzīvē. Būtu arī svarīgi turpināt un attīstīt Jāņa Pāvila II un Benedikta XVI sākto ekumēnismu.

Ilmārs Tolstovs, priesteris:

Katoļu baznīcā pāvests savu kalpojumu veic koleģiāli ar visiem pasaules bīskapiem un arī saistībā ar baznīcas 2000 gadu tradīciju. Domāju, ka arī jaunais pāvests, tāpat kā visi iepriekšējie, turpinās pildīt Kristus doto uzdevumu: «Gani manas avis.» To gribu novēlēt un to arī ceru sagaidīt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu