LU Botāniskajā dārzā sāk ziedēt acālijas • IR.lv

LU Botāniskajā dārzā sāk ziedēt acālijas

28
Ziedošas acālijas Botāniskajā dārzā varēs apskatīt līdz martam. Foto Mārtiņš Plūme,LETA

LU Botāniskajā dārzā ir Baltijā lielākā acāliju kolekcija, tajās esot 124 acāliju šķirnes un hibrīdi

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā sāk ziedēt acālijas, kuras apmeklētāji varēs aplūkot gan februārī, gan arī martā, raksta aģentūra LETA.

Ziedošās acālijas varēs apskatīt gan Palmu mājā, gan jaunajā Acāliju mājā. Ekspozīcijās būs skatāmas šķirnes ar baltiem, dažādu nokrāsu sārtiem un violetiem ziediem. Atkarībā no šķirnes acālijas vienlaikus skatāmas pumpuros, pilnziedā, gan arī kā zaļi krūmi bez ziediem, tādejādi parādot krāšņo krūmu mainību ziedēšanas sezonā.

Savukārt 14.februārī plkst.17 Palmu mājā varēs baudīt arī Valentīna dienas dzejas lasījumus. Ar dzejas lasījumiem uzstāsies Amanda Aizpuriete, Harijs Krūze, Sarma Upesleja un Daiga Lapāne, bet Anita Stakāne dziedās un spēlēs akordeonu. Tāpat ikvienam apmeklētājam būs iespēja piedalīties “dzejas brīvajā mikrofonā”. Valentīna dienā dārzs būs atvērts no plkst.9 līdz 21.

Pavisam dārza kolekcijā esot 124 acāliju šķirnes un hibrīdi. No tām daudzas LU Botāniskajā dārzā aug vairāk nekā 50 gadus, un to ziedu vainags sasniedz vairāk nekā divu metru apkārtmēru.  LU Botāniskajā dārzā ir Baltijā lielākā acāliju kolekcija. To esot sākts veidot jau 20.gadsimta trīsdesmitajos gados, bet kopš 1957.gada profesors Rihards Kondratovičs turpina šo darbu un nodarbojas arī ar acāliju selekciju.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu