Nosauc Latvijas hokeja izlases sastāvu • IR.lv

Nosauc Latvijas hokeja izlases sastāvu

27
Sandis Ozoliņš atgriežas Latvijas hokeja izlasē, lai to stiprinātu. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Jass, Cibuļskis un Džeriņš paliek ārpus izlases

Ārpus Latvijas hokeja valstsvienības sastāva dalībai Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā palikuši aizsargi Māris Jass un Oskars Cibuļskis, kā arī uzbrucējs Andris Džeriņš, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Līdz ar to Latvijas izlase turnīram pieteikusi septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, ziņo LETA.

Izlases sastāvu bija plānots nosaukt jau trešdien dienā preses konferences laikā, tomēr tas netika darīts, lēmumu atliekot līdz trešdienas vakara treniņam. LHF ziņo, ka Jass otrdien atsvaidzinājis traumu. Trešdien ārstu veiktās ceļgala pārbaudes pārliecinājušas, ka nav vērts riskēt ar veselību. Tāpēc pēdējā brīdī Jass aizvietots ar Kristapu Sotnieku, un tieši šīs maiņas dēļ sastāvu nenosauca preses konferencē.

Šogad izlasē piekritis atgriezties leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš un uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs.

Uz izlasi šoreiz nav izsaukts KHL Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” aizsargs Guntis Galviņš un uzbrucējs Raitis Ivanāns, bet tai nevar palīdzēt Ziemeļamerikā spēlējošie Kaspars Daugaviņš un Zemgus Girgensons.

No ceturtdienas līdz svētdienai Latvijas izlase “Arēnā Rīga” aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi – Edgars Masaļskis (Hantimansijskas “Jugra”, KHL), Māris Jučers (Rīgas “Dinamo”), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija);

aizsargi – Georgijs Pujacs (Omskas “Avangard”, KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas “Donbass”, KHL), Artūrs Kulda (Novosibirskas “Sibirj”, KHL), Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks (visi – Rīgas “Dinamo”), Sandis Ozoliņš (Mitišču “Atlant”, KHL);

uzbrucēji – Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas “Lokomotiv”, KHL), Jānis Sprukts (Maskavas CSKA, KHL), Lauris Dārziņš (Kazaņas “Ak Bars”, KHL), Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs (abi – Prāgas “Lev”, KHL), Roberts Jekimovs (Lāpenrantas “SaiPa”, Somija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes “ZSC Lions”, Šveice), Armands Bērziņš (Kijevas “Kompanjon”, Ukraina), Juris Štāls (“Poprad”, Čehija), Mārtiņš Karsums, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Gints Meija (visi – Rīgas “Dinamo”).

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu