KNAB pārbauda Rīgas domes amatpersonu darbības tiesiskumu par "puteņa biļetēm" • IR.lv

KNAB pārbauda Rīgas domes amatpersonu darbības tiesiskumu par “puteņa biļetēm”

8
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veic pārbaudi par Rīgas domes amatpersonu darbības tiesiskumu saistībā ar autovadītāju iespēju galvaspilsētas sabiedrisko transportu izmantot bez maksas sniegotos laika apstākļos, aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Vitenburgs apstiprināja, ka pārbaude ir sākta saistībā ar saņemto iesniegumu. KNAB gan pagaidām nekomentē, kādā virzienā pārbaude tiek veikta.

Izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos pērnā gada nogalē tika veiktas, lai “īpašos gadījumos” varētu noteikt īslaicīgas izmaiņas sabiedriskā transporta lietošanas kārtībā, tai skaitā paredzot iespēju izmantot to bez maksas. Šādi grozījumi tika veikti, lai radītu tiesisku pamatu tā sauktajām puteņa brīvbiļetēm, kas paredz, ka stipras snigšanas laikā automašīnu īpašnieki, uzrādot automobiļa tehnisko pasi, sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iebilst, ka šāda kārtība, kas pēc būtības nozīmē iespēju īpašos gadījumos braukt bez biļetes vai cita braukšanas tiesības apliecinošā dokumenta, neatbilst Ministru kabineta noteikumiem par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtību un ir svītrojama.

Pagājušajā nedēļā Rīgas domes sēdē nolemts noraidīt VARAM iebildumus. VARAM pēc iepazīšanās ar pašvaldības sniegtajiem argumentiem lems, vai noteikumus akceptēt vai apturēt.

RD deputāts Olafs Pulks (Vienotība) iebildis, ka šādas brīvbiļetes, kuras “pēc džeka no tvitera [Rīgas mēra Nila Ušakova (SC)] pavēles” šoziem autovadītājiem piešķirtas bez tiesiska pamatojuma, radījušas “Rīgas satiksmei” zaudējumus. Tā kā uzņēmums nav sniedzis atbildes uz šiem jautājumiem, deputāti pēc palīdzības vērsās KNAB.

Opozīcijas deputāti kritizēja, ka līdz šim lēmumi par “puteņa brīvbiļetēm” autovadītājiem “pieņemti necaurspīdīgi”, vadoties vien pēc Ušakova paziņojumiem mikroblogošanas vietnē “Twitter” un informācijas vienā no pašvaldības portāliem “sniegs.riga.lv”. Domnieki uzskata, ka šāda kārtība ir neskaidra un informēšanas līdzekļi par atlaidēm nepilnīgi.

 

Komentāri (8)

friendmilulite123 31.01.2013. 22.38

Ka kurs prot. Viens pievilina veletajus ar brivbiletem, cits ar bananiem. Uzkersies ari, jo tauta ir ‘patumsa’

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu