Dikļu pilī šovakar un rīt spēlēs grupa "Pērkons" • IR.lv

Dikļu pilī šovakar un rīt spēlēs grupa “Pērkons”

36

Grupa “Pērkons” spēlēs savas pazīstamākās dziesmas

Dikļu pilī koncertu plkst. 19 sniegs grupa leģendārā latviešu grupa “Pērkons”. Biļetes un koncertu jau izpārdotas. Lielās klausītāju intereses dēļ rīt, 19. janvārī plkst.16 Dikļu pilī notiks grupas papildkoncerts, raksta aģentūra LETA.

Grupa “Pērkons” ir viena no Latvijas populārākajām un skandalozākajām grupām. Tā izveidojās 20.gadsimta 80.gadu sākumā, un tās darbība divas reizes tikusi aizliegta. Populārākās grupas dziesmas ir “Slidotava”, “Pie baltas lapas”, “Gandrīz tautasdziesma”, “Mana dienišķā dziesma”, “Labu vakar”, “Balāde par gulbi” un “Mēs pārtiekam viens no otra”, kas uzvarēja 1989.gada “Mikrofona” aptaujā. Visu grupas dziesmu autors ir pazīstamais mūziķis un komponists Juris Kulakovs. 1981.gadā grupu “Pērkons” izveidoja Juris Kulakovs, pieaicinot dažus grupas “Menuets” biedrus. Grupa strauji kļuva populāra un jau pavisam drīz par spīti darbības aizliegumam izdeva savus pirmos divus albumus. Grupa “Pērkons” daudziem palikusi atmiņā arī ar tās slaveno koncertu Ogres estrādē, kad pēc koncerta grupas fani izdemolēja vilciena vagonus. Drīz pēc šī koncerta grupas nesen atjaunotā darbība atkal tika aizliegta. Grupas darbība pavisam tika atjaunota tikai 1987.gadā, kad “Pērkons” kļuva par “Liepājas dzintara 87” laureātu.

Vairāk informācijas Dikļu pils mājas lapā

Komentāri (36)

janazakovica 18.01.2013. 16.31

diklu pili visu padomju laiku bija slimnica smagi-nearstejami slimajiem ar tuberkolozi..tapec visas diklu pils sienas ir sasukusas ar tuberkulozes nujinaam..pec tam pili ap 1996g par 25 tukst.ls.no pasvaldibas uz 10 gadiem uz nomaksu iegadajas luteranu evangeliste..talak pardodot to laimigajiem viesnicas ipasniekiem..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu