Kontroles krīze • IR.lv

Kontroles krīze

4
Aivars Ozoliņš

Politiskais tirgus nomāc Valsts kontroles vadītāja kandidātu izvērtēšanu

Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas amata pilnvaru termiņa beigas jau sen gaidītas kā potenciāli svarīgs politisks notikums. Joprojām nav skaidrs, vai tas tiešām kļūs par politisku notikumu tādā ziņā, ka Sudraba izvēlēsies politiķes karjeru. Toties nākamā Valsts kontroles vadītāja izvēle izvērtusies par politisko tirgu, kas turklāt var būt bijusi tikai priekšspēle satiksmes ministra Aivja Roņa aiziešanai no amata un cīņai par amatu pārdali valdībā.

VK paveiktais Sudrabas vadībā un turpmāk darāmais? Tas paliek fonā koalīcijas partneru attiecību noskaidrošanai. Svarīgāka par VK darītā vērtējumu un nākotnes uzdevumiem politiķiem šķiet iespēja apspēlēt partnerus un konkurentus un izrādīties «elektorātam» pirms pašvaldību vēlēšanām. 

Rezultātā pašā pēdējā kandidātu izvirzīšanas dienā 8.janvārī valdības koalīcijas partijas pieteica divas kandidātes. Vienotība nosauca auditori Ivetu Rutkovsku, bet Reformu partija un VLTB/LNNK kopīgi izvirzīja VK padomes locekli Elitu Krūmiņu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu