Kārtības misionāri • IR.lv

Kārtības misionāri

3
Tu vari investēt lielu naudu remontā, bet, slikti tīrot un apsaimniekojot, to izpostīt var ļoti ātri, uzskata Cleanhouse vadības komanda: Kristaps Drone (no kreisās), Sofija Reiņikova, Mārtiņš Drone un Voldemārs Vaitužis. Viens no uzņēmuma ilggadējiem klientiem — Swedbank — par galvenās ēkas uzturēšanu sācis konsultēties jau pirms būves pabeigšanas.
Ieva Puķe

Latvijas telpu uzkopšanas un komercobjektu apsaimniekošanas līderis ar 15 gadu pieredzi Cleanhouse ieguvis Armēnijas pasta un lielākās bankas uzticību

Mops, nivelis, pulverizatori. Mikrošķiedras lupatiņas, sadalītas pa krāsām pēc īpašas kodu sistēmas, kas nosaka to izmantošanu konkrētu virsmu tīrīšanai. Mazie spainīši lupatiņu skalošanai, lielie – grīdas mazgāšanai. Mopu nospiedējs. Un telpu uzkopšanas rati, kuru komplektāciju diktē uzņēmuma protokols. Tāds ir inventārs, ar kuru fotografējas SIA Cleanhouse vadība: direktors Mārtiņš Drone, valdes loceklis Kristaps Drone, attīstības un pārdošanas daļas vadītājs Voldemārs Vaitužis, uzkopšanas mācību vadītāja Sofija Reiņikova.

«Vesela zinātne,» aprīkojumu komentē viņu Armēnijas partneris Samvels Muradjans, kuru arī vēlāk satikšu Cleanhouse birojā. Akadēmiķi varbūt iebilstu pret šādu formulējumu, bet modernas tehnoloģijas un motivēta komanda Cleanhouse uz 15 darba gadiem ir ļāvusi pērn atskatīties ar 4,5 miljonu eiro apgrozījumu. Pirms pusotra gada kāja ielikta arī Armēnijas tirgū, tur apgrozījums pagaidām ir 220 tūkstoši eiro.

Niša bija brīva

«Vienkārši redzējām šā biznesa potenciālu,» uz jautājumu, kāpēc tālajā 1998.gadā pievērsties tieši telpu uzkopšanas servisam izdomāja trīs domubiedri, to skaitā viņš pats, atbild Kristaps Drone. Brālis Mārtiņš, kam, tāpat kā Kristapam, ir ekonomista izglītība, komandai pievienojās mazliet vēlāk. «Pats skolas brīvlaikos esmu strādājis par apkopēju. Mana vecākā meita, kurai tagad ir 11 gadu, arī pagājušogad vienu mēnesi nostrādāja šajā darbā, lai saprastu, ka nauda no gaisa nekrīt,» stāsta Kristaps. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu