FOTO: Jauno gadu 11.novembra krastmalā sagaidījuši 35 000 cilvēku • IR.lv

FOTO: Jauno gadu 11.novembra krastmalā sagaidījuši 35 000 cilvēku

4
Foto: Kaspars Krafts, F64

 

Šogad gadu miju Rīgā, 11.novembra krastmalā sagaidījis rekordliels rīdzinieku un galvaspilsētas viesu skaits – 35 000 cilvēku, liecina Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas sniegtā informācija.

Lai sakārtotu pilsētas centrālo svinību vietu, 1.janvāra rīta agrumā sāka strādāt sētnieki un atbildīgie dienesti, ziņo LETA.

Šī bija pirmā reize, kad Jauno gadu Rīgā visi kopīgi sagaidīja Daugavas krastmalā, un svinības turpinājās līdz vēlai naktij.

Rīdzinieki un pilsētas viesi varēja baudīt kultūras programmu ar mūziķu, dīdžeju un dejotāju priekšnesumiem, vērot svētku uguņošanu, apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas. Tirgotāji piedāvāja tradicionālus gadu mijas ēdienus un dzērienus. Pasākuma apmeklētāji varēja arī sasildīties pie ugunskuriem.

Svētku noskaņa valdīja arī Vecrīgas parkos un laukumos, īpaši vietās, kur darbojas Ziemassvētku tirdziņi: Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē. Tur ikviens varēja priecāties kopā ar mūziķiem un dīdžejiem, dejot, kā arī sasildīties ar tirdziņos piedāvātajiem karstajiem dzērieniem.

Aizvadītajā naktī divi cilvēki Rīgā guvuši traumas, neuzmanīgi lietojot pirotehniku, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Galvas traumu un smadzeņu satricinājumu guvusi kāda 39 gadu veca sieviete, kurai galvā trāpījusi petarde, bet 48 gadu vecs vīrietis, kam tuvu pie rokas sprāgusi petarde, guvis rokas traumu, kā arī mediķiem sūdzējies par dzirdes un redzes traucējumiem.

Salīdzinot ar citiem gadiem, divi gadījumi – tas esot maz, jo, piemēram, pērn esot bijuši aptuveni seši līdz septiņi gadījumi, kad traumas gūtas, neuzmanīgi lietojot pirotehniku.

 

 

Komentāri (4)

dro 01.01.2013. 13.25

Cikos tad mēris uzstājās, 21:50 pēc Latvijas laika? Vai kremļa pošļaka runai bija uzstādīti lielie ekrāni?:)

+7
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 01.01.2013. 13.10

Apmaiņas punktā(kur maina tankus pret tāpočkām) noklausījuos,ka visiem ,kas skatījušies un ausījušies
mēra runu
vaidzēšuot puotēties-profilaktiski.

+3
-2
Atbildēt

0

janazakovica 01.01.2013. 13.28

nu tiesam nejausi domes sabiedriskas attiecibas to nulliti pierakstija pie 35000

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu