Zatlera portretu nākamnedēļ izrādīs plašākai publikai • IR.lv

Zatlera portretu nākamnedēļ izrādīs plašākai publikai

16
Valdis Zatlers. Foto: Kaspars Krafts, F64

Mākslinieks Ritums Ivanovs ir uzgleznojis eksprezidenta portretu

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera portretu, kuru gleznojis mākslinieks Ritums Ivanovs, izstādīs plašākai publikai apskatei, pēc tam tas tiks glabāts kopā ar citiem bijušo Valsts prezidentu portretiem, līdz Rīgas pils telpu remonta beigām un tā izstādīšanai pils telpās. Par to informē Valsts prezidenta kanceleja.

Portreta izstādīšana publikai paredzēta 18.decembrī galerijā „Rīga”, savukārt portreta nodošanas termiņš pagarināts līdz 21.decembrim, informē kanceleja. Līgums ar mākslinieku noslēgts šogad 16.martā.

Paralēli oficiālajam Valda Zatlera portretam, kas gleznots eļļas tehnikā, galerijā “Rīga” līdz 20.decembrim būs aplūkojams arī otrs mākslinieka Rituma Ivanova gleznotais Zatlera portrets, kas izpildīts Ivanovam raksturīgajā glezniecības stilā – mūsdienu digitalizācijas ēras simbola štrihkodu svītrojumā.

Šajā portretā autors ir atteicies no ārējās oficiālās atribūtikas un pievērsies bijušā prezidenta rakstura atklāsmei personiskākā gaisotnē. Šis portrets ir tuvāks Rituma Ivanova gleznotam J.Čakstes portretam, kas pieder Saeimai un ir eksponēts Saeimas telpās.

Tā kā patlaban nav zināms, kādā interjerā Zatlera portrets atradīsies, tas pagaidām netiks ierāmēts, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne.

Mākslinieks Ivanovs apstiprināja, ka eksprezidenta Zatlera portrets ir uzgleznots. Plašākai sabiedrībai tas būs redzams nākamnedēļ. Pirms portreta nodošanas publiskai apskatei mākslinieks nevēlējās sniegt sīkākas detaļas par tapušo darbu. Pats eksprezidents ar mākslinieka veikumu esot apmierināts.

Portrets bija jāuzglezno šā gada laikā un ar Ivanovu noslēgtā līguma vērtība, ieskaitot nodokļus, ir 5000 latu.

Ivanovs ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Mākslinieks ir veidojis vairāk nekā desmit personālizstādes un izstādījis savus darbus starptautiskās izstādēs. Ivanova darbi atrodas ne tikai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Saeimas mākslas darbu kolekcijās, bet arī Igaunijas Nacionālā mākslas muzeja, Tretjakova (Maskava) galerijas kolekcijās, kā arī privātās mākslas darbu kolekcijās.

 

Komentāri (16)

kristaps_drone 11.12.2012. 13.58

Kur izrādīs? Vai zoodārzā? Vai dzīvoklī?

+10
-2
Atbildēt

1

    ilmisimo > kristaps_drone 11.12.2012. 17.31

    Kur izrādīs? Vai zoodārzā? Vai dzīvoklī?
    _______________
    tankodromā?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

peerku 11.12.2012. 16.07

Vai dubultportretu kopā ar savu nekur neiztrūkstošo otro pusi?

+7
0
Atbildēt

0

Andris 11.12.2012. 17.15

Kas viņam bus fonā? Tanki ar sarkanām zvaigznēm?

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu