IeM aicinās neatpirkt fotoradarus no "Vitronic GmbH" • IR.lv

IeM aicinās neatpirkt fotoradarus no “Vitronic GmbH”

26
Foto: Džeina Gaņina, F64

Jautājums jāizskata 4.decembra valdības sēdē

Iekšlietu ministrija (IeM) izskatīšanai 4.decembra valdības sēdē iesniegusi lēmuma projektu, kas paredz noraidīt Vācijas ražotāja “Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH” (“Vitronic GmbH”) fotoradaru iegādes priekšlikumu. Par to liecina valdības dokumentu vietnē “e-portfelis” pieejamā informācija. Galīgais lēmums šajā jautājumā gan būs jāpieņem Ministru kabinetam.

Sagatavotais lēmuma projekts paredz “noraidīt “Vitronic GmbH” priekšlikumu par fotoradaru iegādi”, kā arī atļaut IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un Valsts policijai (VP) veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un video ieraksta sistēmu, kā arī par summu, kas nav lielāka par 487 874 latiem, modernizētu un pārbūvētu transportlīdzekļos uzstādītos radarus, ziņo LETA.

Lēmuma projektā arī paredzēts, ka valdība varētu uzdot “IeM kopīgi ar Satiksmes ministriju izvērtēt iespējamos fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 2013.gada 1.martam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.”

Kā ziņots, pirms nepilniem diviem mēnešiem IeM uzdeva kompānijai “Pricewaterhouse Coopers” (PwC) veikt auditu par situāciju ar fotoradariem, lai, pamatojoties uz auditā iegūto informāciju, varētu izvērtēt, vai fotoradaru atpirkšana no “Vitronic GmbH” valstij būtu izdevīga.

PwC sagatavoto ziņojumu IeM saņēma 23.novembrī un nekavējoties sāka tā izvērtēšanu. Ziņojuma saturu IeM publiski neizpauda, vien atzina, ka tajā esot vērtēts fotoradaru ražotāja finanšu piedāvājums un iespējamie fotoradaru iegādes darījuma riski.

Jau ziņots, ka 28.septembrī VP lauza ar “V-Traffic” (iepriekš – “Vitronic Baltica un partneri”) noslēgto līgumu par fotoradaru uzstādīšanu un apkalpošanu. Dažas dienas pirms tam valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas kompānijas “Vitronic GmbH” ne vairāk kā 57 uz Latvijas ceļiem jau uzstādītos radarus.

Lai izvērtētu, vai šo fotoradaru iegāde valstij būtu izdevīga, IeM piesaistīja auditorkompāniju PwC, uzdodot tai izpētīt situāciju ar fotoradariem un sagatavot par to ziņojumu.

 

Komentāri (26)

kristaps_drone 03.12.2012. 15.48

Un kāpēc nav priekšlikuma saukt pie kriminālatbildības valsts un tautas piesmējējus vecā līguma sacūkotājus – shēmotājus Mūrnieci, Godmani- Pētersoni, Zivtiņu utt.?

+6
0
Atbildēt

1

    Elina > kristaps_drone 03.12.2012. 17.56

    elvē
    Kāpēc tāds pesimismus? Saukšanai pie kriminālatbildības nebūt nav vajadzīgi priekšlikumi, bet pierādījumi. Man nav ne mazāko šaubu, ka no atbildības neizvairīsies neviens vainīgais.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

alexander 03.12.2012. 14.03

Patīkami, ka IM spēja attapties un atkāpties no diskutablā fotoradaru atpirkšanas darījuma. Žēl, ka tas notika vienīgi pēc auditoru atzinuma saņemšanas un šī darījuma tiesiskuma publiskas apšaubīšanas.

+4
-2
Atbildēt

1

    efeja60 > alexander 03.12.2012. 17.31

    Vienotības radaru projekts ir izgāzies!

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

Janis 03.12.2012. 16.23

Skaidrībai – IeM nemaz nebija taisījusies atpirkt radarus, kā norādīts 28. sept. MK sēdes – šāda iespēja vienkārši bija jāizskata.

Cilvēki iet pirktu mediju pavadā..

+2
-1
Atbildēt

4

    andris902 > Janis 03.12.2012. 17.51

    …Normund, Tev tāds pirmklasnieka līmenis….un prieks par savu neizglītotību?….
    …ko valsts ir zaudējusi?….laiku un no Tevis neiekasēto soda naudu….tas arī viss!….
    …finansiālie zaudējumi ir privātajam partnerim – par projektā ieguldīto naudu un negūto peļņu….tas ir viņu risks….

    …izlasi Publiskās un privātās partnerības likumu…

    http://www.likumi.lv/doc.php?id=194597

    PPP skaidrojums:
    http://www.fm.gov.lv/lv/sadalas/ppp/par_ppp/ppp_skaidrojums/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    efeja60 > Janis 03.12.2012. 17.36

    Viens likums viena taisnība visiem, arī jenotu shēmotājiem!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > Janis 04.12.2012. 06.57

    Ja nebūtu Kozlovskis no RP, bet Linda no V, atpirktu ka smird.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Janis 03.12.2012. 16.47

    …un arī “Delnas” histērijai pakļāvās….un tā nav pirmā reize, kad “Delna” vēlas pārtapt par pēdējo “patiesības” instanci….

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu