"Dirty Deal Teatro" būs apvienības Umka.lv jaunā izrāde • IR.lv

“Dirty Deal Teatro” būs apvienības Umka.lv jaunā izrāde

22

Umka.lv jaunajā leļļu izrādē “Laika jautājums” piedalās arī Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa

Ceturtdien, 29. novembrī “Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos jaunākā radošās apvienības Umka.lv izrāde “Laika jautājums”. Kā ierasts šīs apvienības izrādēm, tas būs leļļu teātris pieaugušajiem. “Laika jautājums” aizsāks “Dirty Deal Teatro” izrāžu ciklu “Personas kods”. Tas būs stāsts par gados jaunu cilvēku, kas pamostas un secina, ka viņam vairs nav ne vārda, ne uzvārda, ne personiskās pieredzes, nekā. Izrādes radošo komandu veido Umka.lv un Guna Zariņa.

“Laika jautājums” ir rotaļīga spēle ar realitāti, kur kopā savijas komiskais un eksistenciālais. Tas ir kāda jauna cilvēka traģikomisks stāsts par neparastiem notikumiem sociālās aprūpes centrā, kur viņš nokļuvis, jo vairs nespēj atbildēt uz šķietami vienkāršu jautājumu – kas es esmu? Vēl vairāk – kopā ar vārdu un uzvārdu ir pazudusi visa personiskās pieredzes bagāža.

Iestudējums ir multivizuāls ceļojums cauri šim laikam un tā dzīvo muzikālo noformējumu rada paši izrādes veidotāji, par iedvesmas pamatu ņemot aprūpes centra iemītnieku mākslas darbus. Izrāde risināta leļļu un objektu teātra estētikā. Izrādes oriģināldramaturģiju veido Andris Kalnozols.

Radošajā apvienībā pašlaik darbojas Ģirts Šolis, Andris Kalnozols, Armands Berģis un Gints Širmelis-Širmanis. Izrādes “Laika jautājums” leļļu meistare ir Marta Batbajarina.

Nākamās izrādes 4. un 19. decembrī plkst. 20

Biļešu cena Ls 6 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 4), biļetes nopērkamas  www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas teātra mājaslapā

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu