Vīķe-Freiberga atkal ievēlēta Starptautiskās Krimināltiesas Cietušo trasta fonda valdē • IR.lv

Vīķe-Freiberga atkal ievēlēta Starptautiskās Krimināltiesas Cietušo trasta fonda valdē

19
Bijusī Valsts prezidente (no 1999. līdz 2007.gadam) Vaira Vīķe – Freiberga saka uzrunu zinātniskajā konferencē "Valsts prezidenta institūcijas darbības izvērtēšana", kas veltīta Valsts prezidenta institūcijas 90 gadu jubilejai. Foto: Ieva Čīka, LETA

Bijusī Latvijas prezidente bija vienīgā kandidāte no Austrumeiropas valstu grupas

Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) dalībvalstu Asamblejas 11.sesijā Hāgā, balsojot 121 dalībvalstij, SKT Cietušo trasta fonda valdē atkārtoti tika ievēlēta bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

ĀM izvirzītā un atbalstītā kandidāte Vīķe-Freiberga bija vienīgā no Austrumeiropas valstu grupas, kas ir apliecinājums bijušās prezidentes līdzšinējai profesionālajai un veiksmīgajai darbībai SKT trasta fondā. Kopumā SKT trasta fonda valdē ir pārstāvēti piecu pasaules lielāko reģionālo grupu pārstāvji, ziņo LETA.

SKT Cietušo trasta fonds ir pirmais šāda veida nodibinājums pasaulē, un tam ir globāli nozīmīga loma noziedzīgās visatļautības izbeigšanā un taisnīguma stiprināšanā. SKT Cietušo trasta fonds sniedz palīdzību SKT jurisdikcijā esošo noziegumu (genocīds, noziegumi pret cilvēci un kara noziegumi) upuriem un viņu ģimenes locekļiem, kā arī administrē SKT nozīmētās reparācijas, izmantojot brīvprātīgos ziedojumus un kriminālprocesā iegūtos līdzekļus.

Šā gada 10.jūlijā SKT pieņēma savu pirmo notiesājošo spriedumu, kurā Kongo pilsonim par pastrādātajiem kara noziegumiem, aktīvā kara darbībā iesaistot bērnus, jaunākus par 15 gadiem, tika piespriests 14 gadu cietumsods.

Starptautiskās Krimināltiesas dalībvalstu asamblejas 11.sesijā Hāgā tika pieminēta arī Starptautiskās Krimināltiesas pastāvēšanas desmitā gadadiena.

 

Komentāri (19)

Sandris Maziks 15.11.2012. 10.02

Dievs, piedod viniem, jo tie neapjedz, ko dara!

+1
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 15.11.2012. 12.46

Latvijā cienkundze pēc visām savām epopejām ar pulksteņiem, dzīvokļa remontiem utt. jūtas nenovērtēta, tāpēc skrien pa pasauli kā visu caurumu aizbāznis, lai tikai varētu pazīmēties un kāds godbijīgi viņas priekšā noliektos.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu