Ušakovs reizēm ir mērs, reizēm nav • IR.lv

Ušakovs reizēm ir mērs, reizēm nav

70
Nils Ušakovs. Foto: Kaspars Krafts, F64
Māra Miķelsone

Žurnāls „Ir” publisko Rīgas mēra sūdzības tiesai saturu

Rīgas mērs tiesā ar prasības pieteikumu par goda un cieņas aizskārumu esot vērsies kā privātpersona, tāpēc medijiem netiek atklāts sūdzības saturs, aģentūrai LETA pirmdien atbildēja Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova. Tomēr sūdzībā, šķiet, pašam Ušakovam nav skaidrs, kas viņš kurā brīdī ir vai grib būt – te viņš runā kā pilsētas mērs, te viņš grib būt tikai privātpersona.

Jau ziņots, ka Rīgas mērs ir vērsies tiesā pret žurnālu „Ir” un komentētāju Aivaru Ozoliņu, taču pieteikuma saturu atteicās publiskot citiem medijiem, „jo tā neesot sabiedrisko attiecību kampaņa, bet gan savu tiesību aizstāvība, un jautājums tiks risināts tiesā,” – tā aģentūrai LETA pirmdien komentēja Nila Ušakova preses sekretāre.

Iesniegumā Rīgas Centra rajona tiesai Ušakovs raksta: „Ievērojot to, ka raksts satur ziņas, kas norāda uz pretlikumīgām darbībām Rīgas domē, īpaši norādot uz manu kā Rīgas domes priekšsēdētāja uzvārdu, norādu, ka šāda ziņa neitrālam lasītājam rada priekšstatu par mani gan kā privātpersonu, gan kā Rīgas domes priekšsēdētāju, gan kā politiķi.” Viņš apelē pie tā, ka „esmu Rīgas domes priekšsēdētājs un politisko partiju apvienības „Saskaņas centrs” valdes priekšsēdētājs”, bet nākamajā rindkopā – „kā jebkura cita privātpersona”, kuras gods un cieņa aizskarti.

Vēl iesniegumā var lasīt frāzi: „Tā kā raksts saturēja nepatiesas ziņas, kas attiecas uz mani kā uz Rīgas domes priekšsēdētāju..”.

Ir.lv jau citēja Ušakova iesniegumā tiesai rakstīto, ka „ne manās kā Rīgas domes priekšsēdētāja, ne citās Rīgas domes amatpersonu un/vai darbinieku darbībās nav konstatēti tādi normatīvo aktu pārkāpumi, kas pieļautu, runājot par Rīgas domi, lietot jēdzienu „kleptokrātija””.

Tādējādi Ušakova preses sekretāres un paša Ušakova vēlme būt tikai privātpersonai visu laiku nonāk pretrunā ar pašā sūdzībā teikto, ka kaitējums Ušakovam rodas arī kā pilsētas mēram, kuram vajadzīgas labas attiecības ar pilsētas iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka Ušakovs iesūdzējis tiesā žurnālu „Ir” un tā komentētāju Aivaru Ozoliņu par septembrī publicētu komentāru „Dinozauru dumpis“, kurā komentētājs pauž viedokli, ka valdības krīze būtu izdevīga „Saskaņas centram, kas Ušakova kleptokrātu Rīgas domi pirms pašvaldību vēlēšanām arvien vairāk pozicionē kā alternatīvu valsts valdībai”. Rīgas mēru aizskāris vārds „kleptokrātija”.

Lai lasītāji gūtu priekšstatu par Rīgas mēra sūdzību tiesai, žurnāls „Ir” atšķirībā no Ušakova neslēpj iesnieguma saturu un to publisko.

Iesniegumu tiesai lasiet šeit.

Komentāri (70)

mary75 30.10.2012. 09.24

tas viņa iesniegums ir pilnīgākais murgs, viņš ir mērs, un nevar būt privātpersona ārpus darba laika, vēl jo vairāk, ka tie Ir komentāri skar viņa profesionālo darbību, nevis, privāto dzīvi, un amatpersonu kritika atļauta plašā diapazonā, arī neargumentēta, kur nu vēl viedoklis, jo dem. valstī augsta amatpersona pēc noklusējuma no daļas savu tiesību atsakās.
Pat, ja kāda Latvijas tiesa kādā ārprāta lēkmē var to Ir notiesāt, ECT to noteikti atcels.
Ušaskovs ir no tiem cilvēkiem, kurus varai nedrīkst laist ne tuvumā, arvien vairāk parādās autoritarās vai “padomiskās” tendences – neiecietība pret kritiku, konflikti ar presi, prese ietekmēšana, preses izdevumu vadības maiņa, autoritārs vadības stils, utt., bīstams cilvēks, ja tiek pie varas, galīgi ne demokrāts un ne liberālis, īsts “sovoks”, kaut, it kā jauns cilvēks, kurš padomju režīmā dzīvojis minimāli.
Iespējams, arī pats to saprot,bet, grib uztaisīt sev lētu PR, lai pēc tam atkal var bļaut, ka tiek pārkāptas viņa tiesības etniskas izcelsmes dēļ, un arī uz to turpināt taisīt PR.

+26
0
Atbildēt

4

    Signija Aizpuriete > mary75 30.10.2012. 09.57

    ——-dzeris49 (..) Iespējams, arī pats to saprot,bet, grib uztaisīt sev lētu PR, lai pēc tam atkal var bļaut, ka tiek pārkāptas viņa tiesības etniskas izcelsmes dēļ, un arī uz to turpināt taisīt PR. ==============================================================================
    Iespējams, ka ‘dzeris49’ bija Dita Arāja, jeb vakar Dita, šodien ‘dzeris’ ? Kas apmaksās tiesnešu darbu – tas var turpināt baudīt reālās demokrātijas reālos labumus – un turpināt uzdot ”nezinīšu” jautājumus:

    ‘Vai sabiedrībai vajadzētu maksāt par tukšumu, mielēm un politiķu reklāmu….?’

    Ļaujiet Lembergam runāt?

    http://www.ir.lv/2012/10/25/laujiet-lembergam-runat

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 30.10.2012. 10.21

    Ino, tam nu gan piekrītu, jo ar krievvalodīgajiem žurnālistiem auklējas vēl joprojām, pie tam ar tādiem , kuri visu laiku izplata Latvijai un latviešiem naidīgu melu kampaņu. Nezinu, kas par to ir atbildīgs! Šitāda mīkstmiesība, man personiski liek domāt, ka vēl joprojām dzīvojam lielajā impērijā. Kaut vai tas piemērs ar ārzemju latviešiem unprotestu pret Zatlera plāniem , kurus toreiz paņēma policijā SC lojālie policisti, aģitējot, ka SC taču ir laba partija. Pilnīgi nekāda atvainošanās no policijas puses vai sods par demokrātijas pārkāpšanu no policistu puses.Izskatās, ka Ušakovs pilnībā ir sev apkārt nodrošinājis sev un tikai Sc lojālus cilvēkus, kuru mērķi ir atkal pilnībā nodrošināt Ušakova varu Rīgā kopā ar visiem zināmo un veco kleptokrātu Ameriku, pilnībā un par katru cenu, novācot no ceļa vai iebiedējot jebkuru žurnālistu, lai tas netraucē! Šoreiz tas ir Ozoliņš, jo bez latviešu elektorāta taču pie varas netikt tādiem Rīgas goda laupītājiem!

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 30.10.2012. 10.03

    Bet. Varbūt Ušakovam patīk , ka ar žurnālistiem izrēķinās , kā ar Jēkabsonu savulaik. Te var redzēt, ko vara izdara ar vienu cilvēku!
    __________________________
    Varbūt atceries, kāds prieks valdīja internetā, kad piekāva Gardu? Vai kāds MM par to satraucas? Vai žurnālisti t. sk. IR iestājās par Jākobsonu, kuram līdz šim brīdim nav atdoti cietie diski? Ko pārmest Ušakovam – viņš ir mums naidīgas valsts patriots…

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 30.10.2012. 09.54

    Varbūt Ušakovam patīk , ka ar žurnālistiem izrēķinās , kā ar Jēkabsonu savulaik. Te var redzēt, ko vara izdara ar vienu cilvēku!
    Vai tāpēc neviens līdz šim neuzdrošinājās kritizēt RD saimniecisko darbību, ka juta, kā Nils var izrēķināties ar kritizētājiem. Jāpriecājas,ka nav vēl kā Krievijā.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

runivs 30.10.2012. 09.02

Pirms kļūšanas par Rīgas pašvaldības vadītāju Ušakova kungs bija salīdzinoši pieticīgs un simpātisks jauns cilvēks.
Taču šodien, iespējams, viņš vairs nejūt mēra sajūtu, jo, kā minēja viens mans kaimiņš, Ušakova kungs savā pašpārliecinātībā un vienīgās patiesības paušanā aizvien vairāk sāk līdzināties “jaunā krieva” tēlam.

+21
-2
Atbildēt

4

    dro > runivs 30.10.2012. 11.47

    Haris. Pieliku +:) Vai deputāti saeimā nejūtas jau kā 1991. gada augusta dienās?:)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    runivs > runivs 30.10.2012. 16.03

    Visiem jau, godātais, nav dotas tādas spējas kā “nekavējoties pārstrukturēt savu domāšanu”:-)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > runivs 30.10.2012. 11.08

    Pirms kļūšanas par Rīgas pašvaldības vadītāju Ušakova kungs bija salīdzinoši pieticīgs un simpātisks jauns cilvēks.
    =========================================
    Tiešām? Manuprāt, šāda “atziņa” tikai parāda, ka Jums nekavējoties būtu jāpārstrukturē sava domāšana, ieviešot tajā daudz vairāk kritiskās domāšanas elementu.:)

    Varbūt Jums ir nācies “vilties” arī Mārī Gailī, Šleserā, Kalvītī un Andrī Bērziņā (LC)? Man nudien ne.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    valdis > runivs 30.10.2012. 11.16

    Vai mēs tagad saprotam, ko nozīmē Rīgas mēra nopietna, izsvērta kandidatūra? (Šis A.Šlesera mantojums ir smaga mācība.)
    Jādomā uz priekšu un visā nopietnībā, nepieļaujot gadījuma kandidatūras, lai šis murgs paliek pagātnei.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 30.10.2012. 09.59

Ušakovs vnk ir uzsācis pirmsvēlēšanu kampaņu un sūdzība tiesā ir tikai viens no tā riteņa spieķiem, kurš ir palaists tagad vaļā un ripo.

Neatkarīgi no tiesas sprieduma, ja šo sūdzību paspēs iztiesāt līdz vēlēšanām, Ušakovs būs ieguvējs savu uzticīgo pie piekritēju vidū – vai nu Nils cietējs – nacistu upuris, jeb Nils uzvarētājs, kurš “sit nacikus”. :)

Ušakovs savai vēlēšanu kampaņai ir izvēlējies visprimitīvāko, taču visdrošāko platformu – nacionālā naida kurināšana + piespēle nostalģijai pēc PSRS + lumpenprolitariāta izpratne par taisnīgumu, bezmaksas transports utt, piemēram.

Gribu redzēt, ko visam šitam pretī gatavojas likt gan RP, gan NA, gan Vienotība. Cik sapratu, viņi – katrs startēs ar savu sarakstu.

+19
0
Atbildēt

9

    Sandris Maziks > buchamona 30.10.2012. 10.53

    Bet
    Nav mūsu valstij nākotnes, kamēr vienmēr atradīsies prātu nodzīvojuši marasmātiķi, kam nav cita prieka kā vien izkārnīties par tiem, kuri cenšās, lai latvieši savā zemē justos ciešami.
    Ko tev, veča, Parādnieka kungs izrijis?

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Janis > buchamona 30.10.2012. 10.03

    Kā gan var būt viens saraksts, ja NA iet tieši ar to pašu, ko SC, tikai apvērstu (nacionālais naids + nostaļģija pēc “Vadoņa”/Ulmaņa + attiecīgā izpratne par taisnīgumu un abortiem) un otrs “mulst” pie svarīgiem jautājumiem (Lembergs) un mēģina atkāpties no iepriekš nolīgtā (IIN samazināšana).

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 30.10.2012. 11.52

    lno
    Ne viedokļa bet nepamatota naidīguma dēļ. Ko gan tādu nodarījis Parādnieka kungs, lai tas grautu NA reitingu? Latviešu nīdēji tāpat balsos par SC vai ZP, būs Parādnieks vai, nē.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 30.10.2012. 17.25

    Bet
    Kononova NKVDešņika mundieris, ko dzēris valkā, večai arī būs pašā laikā.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 30.10.2012. 11.03

    rinķī apkārt
    “Cik sapratu, viņi – katrs startēs ar savu sarakstu.”

    Tas ka V un NA startēs atsevišķi, ir pareizi, jo vēlētāju loks ir nedaudz atšķirīgs. Kopīgs saraksts ar ZP, tas jau būtu dzinakmens kaklā.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 30.10.2012. 10.29

    J. Zālītis ,Nu gan, Parādniekam nav nekā kopīga ar Ulmaņlaika sasniegumiem, tāpat kā Parādnieka izglītība ir tālu no Ulmaņa izglītības. Starp citu Ulmanis sāka ar tautsaimniecības sakārtošanu nevis abortiem vai kaut ko tamlīdzīgu. Nekā kopēja te neredzu!

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 30.10.2012. 16.04

    Destra!Līdz večai man vēl tālu, bet, ja vēlies smirdinies vien. Man viena cūcība vairāk vai mazāk, jo es par to tikai pasmejos!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 30.10.2012. 18.56

    Un kretīnam, kas saucas dažādos nikos tāpat! Bet vairāk uz taviem debīlismiem nereaģēšu, kā jau večai pieklājas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 30.10.2012. 11.16

    Ko tev, veča, Parādnieka kungs izrijis?
    ________________________
    Cenšoties pazemot cienījamu kundze tikai viņas viedokļa dēļ, Tu pazemo pats sevi. Baidos, ka Parādnieks daudz var “izrīt” NA reitingos:)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu