Drošības policija aizturējusi "pērkoņkrustieti" Šiškinu • IR.lv

Drošības policija aizturējusi “pērkoņkrustieti” Šiškinu

55
Igors Šiškins. Foto: Ieva Čīka, LETA

Neoficiāla informācija liecina, ka Šiškins aizturēts par nelikumīgu munīcijas glabāšanu un vēlmi iegādāties sprāgstvielas

Drošības policija (DP) aizturējusi nacionālradikālās biedrības “Gustava Celmiņa centrs” vadītāju, “pērkoņkrustiešu” ideoloģijas popularizētāju un lietā par tā dēvētā Uzvaras pieminekļa spridzināšanu savulaik notiesāto Igoru Šiškinu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

DP šo informāciju apstiprināja, taču, lai netraucētu izmeklēšanai, nekādi sīkāki komentāri pagaidām netikšot sniegti.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Šiškins varētu būt aizturēts saistībā ar nelikumīgu munīcijas glabāšanu un vēlmi iegādāties sprāgstvielas.

Šiškins varētu būt aizturēts jau pirms nedēļas un kopš piektdienas, 19.oktobra, atrodas apcietinājumā, kas viņam kā drošības līdzeklis piemērots ar tiesas lēmumu.

DP neatklāj, vai bez Šiškina aizturēta vēl kāda persona. Jau vairākas dienas nav sazvanāmi vēl vairāki šīs biedrības aktīvisti.

Šiškins iepriekš vairākkārt nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā. Deviņdesmito gadu beigās viņš kopā ar vairākiem citiem “pērkoņkrustiešiem” tika notiesāts tā dēvētā Uzvaras pieminekļa spridzināšanas lietā. Tolaik Šiškins pāris gadus pavadīja cietumā, līdz 2001.gadā tika atbrīvots.

Pēdējos gados viņš ir bijis regulārs viesis nacionālradikāļu publiskajos pasākumos.

DP atzinusi, ka biedrība “Gustava Celmiņa centrs” ir “pērkoņkrustiešu” piesegorganizācija, kuras ideoloģijas pamatā ir baltās rases pārākums pār citām, un tā ir naidīga demokrātiskas valsts vērtībām. DP norāda, ka Šiškins gan mutiski, gan ar plakātu palīdzību dažādos publiskos pasākumos paudis antisemītiskus uzskatus.

Saskaņā ar savulaik iztiesātās krimināllietas materiāliem nelegālā “Pērkoņkrusta” organizācija tika izveidota 1995.gadā. Tās biedri trīs reizes organizēti spridzināja pieminekli padomju armijas karavīriem Uzvaras parkā Rīgā, pēdējā spridzināšanas reizē 1997.gada 5.jūnijā divi organizācijas biedri gāja bojā.

Krimināllieta pret “pērkoņkrustiešiem” tika ierosināta pēc pēdējā sprādziena pie pieminekļa, taču izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka nelegālās organizācijas biedri veikuši arī citus noziegumus – divas reizes spridzinājuši “Rīgas siltuma” siltumtrases, lai pazeminātu tarifus, fiziski izrēķinājušies ar vairākiem vīriešiem, izplatījuši uzsaukumus ar pretvalstiskiem un nacionālu un rasu naidu veicinošiem tekstiem.

Šiškins tika notiesāts par draudiem vai vardarbību pret amatpersonu un par nacionālo un rasu vienlīdzības pārkāpšanu un musināšanu uz to. Šiškins tika uzskatīts par vienu no nelegālās organizācijas vadītājiem.

 

Komentāri (55)

AUTOEXEC.BAT 25.10.2012. 12.58

DP atzinusi, ka biedrība “Gustava Celmiņa centrs” ir “pērkoņkrustiešu” piesegorganizācija, kuras ideoloģijas pamatā ir baltās rases pārākums pār citām, un tā ir naidīga demokrātiskas valsts vērtībām.
——————————————————————-

Ir gan vēl dažas kādreizējo neo-boļševiku organizācijas, kuru darbība pilnīgi noteikti ir naidīga demokrātijai (un tās darboņi arī sludina ne gluži rases, bet gan lieltautas pārākumu), bet tām gan nekāds piesegs nav vajadzīgs :).
Jo DP tas, acīmredzami, neuztrauc … :)

+22
-5
Atbildēt

3

    dzintarz > AUTOEXEC.BAT 23.11.2012. 22.58

    Tā DP mīkstmieši un kremļa patrioti var atskaitīties par noplakarēto finansējumu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > AUTOEXEC.BAT 25.10.2012. 17.34

    Vēl jau ir smieklīga tā frāze par piesegorganizāciju no cita viedokļa. Es neredzu, kur kāds kaut ko piesegtu.

    Piesegšana nozīmē slēpšanu, šajā gadījumā to, ka Pērkoņkrusts un pērkoņkrustieši slēptos aiz Gustava Celmiņa centra. Bet es neredzu to slēpšanos, jo weblapa internetā tāpat viņiem saucas perkonkrusts.lv, un no lapas to uzreiz var saprast, ka tie ir pērkoņkrustieši.

    Tad kāda vēl pie velna tur ir piesegorganizācija, ja tā neko nepiesedz?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > AUTOEXEC.BAT 25.10.2012. 13.49

    “Jo DP tas, acīmredzami, neuztrauc … ” – savējos neaiztiek :o)

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

Andris 25.10.2012. 17.05

>dzeris49: “Un tu uzskati, ka mēs esam tik vareni, ka mums pilnīgi vienalga, dodam mēs iemeslu naidīgai propagandai, vai nedodam?
Tā nav padevība, tas ir veselais saprāts.”

Ne par Šiškinu (jo nezinu lietas apstākļus), bet par principu, dzeri49: Jūs uzskatāt, ka ugunskrusts – provokācija. Pieņemsim. Ko darīsim ar brīvvalsts laikā izdoto dainu vākiem? – ugunī, lai neprovocētu? Ko darīsim ar tautastērpiem? – ne pa kam Dziesmusvētkos un citos godos nevilksim mugurā?: visīstākā provokācija! Arī “Latvju raksti” iznīcināmi?
Un ko darīsim ar savu pagātni – brīvvalsts laika lidmašīnu fotogrāfijām? Un ko… un ko…(var turpināt bezgalīgi)
Bet galu galā – ko darīsim ar savu (ar tautas) pašapziņu? Visdrošāk – bikšu krūšu kabatiņā: neviens i nepamanīs, ja būs.

+12
-1
Atbildēt

2

    janazakovica > Andris 26.10.2012. 03.11

    vienigais ar ko siskins izcelaas bija totals naids pret kristietibu..parejaas vina idejas bija murgainas un neattistitas bet netrauceja vinam dazreiz atnakt ciemos pie krustteva un stundaam taas klaastit..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > Andris 25.10.2012. 19.30

    Nulle, to vajag prasīt VL!, bet es domāju – tāpēc, ka nevajag VL! Ir izvēlējusies citus veidus, kā sasniegt mērķi. Arī mērķi ar Šiškinu nesakrīt. Runa ir par to, ka viens ekstrēmists rīko nelikumīgus referendumus, bet pēc DP domām- tas jau nekas…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 25.10.2012. 13.58

Pareizi izdarīja :). Paldies par atbalstu “Visu Latvijai !” :))

+15
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu