Akcionāri Rīgas lidostā izraugās Luhses aizvietotāju • IR.lv

Akcionāri Rīgas lidostā izraugās Luhses aizvietotāju

28
Lidostas "Rīga" valdes loceklis Aldis Mūrnieks. Foto: Edijs Pālens, LETA

Lidostu vadīs Aldis Mūrnieks, kurš ir arī lidostas oceklis

Starptautiskās lidostas “Rīga” uzņēmuma akcionāra sapulcē nolemts no amata atbrīvot līdzšinējo lidostas vadītāju Arni Luhsi, bet par viņa pienākumu izpildītāju uz laiku izraudzīts lidostas valdes loceklis Aldis Mūrnieks, ziņo “Nozare.lv”.

Arnis Luhse intervijā LTV sacīja, ka viņa atlaišana no lidostas vadītāja amata ir “drusku cūcīgs lēmums”. “Viņš ir bez kompensācijas šis lēmums. Es esmu divus gadus strādājis un man pat atvaļinājuma kompensācija nepienākas. Tas ir drusku cūcīgi no ministrijas puses,” teica Luhse.

Mūrnieks no 1998. līdz 2010.gada bija Liepājas lidostas vadītājs, pusgadu bijis valdes loceklis VAS “Latvijas gaisa satiksme”, bet Rīgas lidostas valdē strādā kopš 2010.gada decembra.

Viņam pilnībā pieder SIA “Kurzemes avio”, kas nodarbojas ar aviopārvadājumiem, liecina “firmas.lv” informācija. Uzņēmums pērn strādājis ar 860 410 latu apgrozījumu un 5638 latu zaudējumiem, gadu iepriekš apgrozījums bijis 1,24 miljoni latu un peļņa 6676 lati.

12.oktobrī lidostas valdes priekšsēdētājs Luhse saņēma satiksmes ministra Aivja Roņa mutiski izteiktu neuzticību. Uzticības zaudēšana saistīta ar to, ka valdes priekšsēdētājs neesot spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar “airBaltic”, lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiekot saskaņā ar paredzēto laika grafiku.

Patlaban lidostas valdē strādā Mūrnieks, Ilona Līce, Andis Damlics, Antra Duntava un Kaspars Ozoliņš.

Kā ziņots, lai iespējami ātrākā laikā izraudzītos lidostas valdes priekšsēdētāju, Ronis plānojis tikties ar vairākiem “spējīgiem un profesionāliem cilvēkiem”, biznesa portālu “Nozare.lv” iepriekš informēja ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds. Pēc sarunām ar iespējamajiem pretendentiem tikšot pieņemts lēmums par konkrēta kandidāta virzīšanu apstiprināšanai.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu