Parādu nolīdzināšana • IR.lv

Parādu nolīdzināšana

4
Nellija Ločmele

 

Lieli un mazi parādi vai pat tikai sajūta, ka esi kādam parādā, dzīvi vērš atskabargainu kā neēvelētu dēli, uz kura tik viegli uzplēst miesu vai apģērba valdziņu. Taču parādi ne tikai parādniekiem nav brāļi, bet arī cits no cita atšķiras kā īsti svešinieki. Dažādo parādu atskabargu nolīdzināšanai tāpēc der pavisam atšķirīgi ēvelēšanas un pulēšanas paņēmieni.

Jaudīga parādu slīpmašīna kauc biznesā – tā spēj novīlēt latu un eiro miljonus, ka nemetas. Turpinot pētīt maksātnespējas procesus, esam atklājuši gadījumus, kad parādu nasta tiek atlaista ietekmīgiem ļaudīm vai arī tie paši izrādās sev parādnieki. Ja runa ir par naudu, reizēm parādu sloga dzēšana nenozīmē atvieglojumu, bet ielaišanos mīklainos darījumos ar izdedzinošām procentu likmēm.

Šonedēļ svinīgā noskaņā punkts tiks pielikts gandrīz visu atjaunotās brīvvalsts laiku ilgušajam darbam pie jaunā, trešā Bībeles tulkojuma slīpēšanas. Koordinators Juris Cālītis intervijā mums stāsta – noliekot blakus veco un jauno versiju, lasītājs piedzīvotu šoku. Mācītājs sauc Bībeli par sarunbiedru, kura valoda nu atbrīvota no stīvuma, arhaisma un liekvārdības, atklājas brīnišķīgi skaidra, askētiska un gudra. Latviešu Bībeles atskabargas rūpīgi izpulētas, valodas parāds nolīdzināts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu