Krievija aptur ASV palīdzības programmas • IR.lv

Krievija aptur ASV palīdzības programmas

47
ASV karogi. Foto: EPA/LETA

ASV nepatiku izraisa Zjuganova izteikumi tviterī par vēstnieka nāvi

Krievijā apturēta ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) darbība, izbeidzot vairāku miljonu dolāru vērtās programmas, kas pirmo reizi tika sāktas uzreiz pēc PSRS sabrukuma, otrdien apliecināja Savienoto Valstu amatpersonas. Tikmēr ASV nepatiku izraisījuši Krievijas kompartijas līdera Genādija Zjuganova ieraksti sociālajā tīklā Twitter.

“Kaut arī USAID fiziskā klātbūtne Krievijā tiek izbeigta, mēs paliekam uzticīgi demokrātijas, cilvēktiesību atbalstam, kā arī spēcīgākas pilsoniskās sabiedrības izveidošanai Krievijā,” ASV Valsts departamenta preses sekretāres Viktorijas Ņūlendas teikto citē LETA/AFP.

Krievija jau pagājušajā nedēļā likusi ASV apturēt tās palīdzības programmas. “Viņi uzskata, ka viņiem tās vairāk nav vajadzīgas,” sacīja Ņūlenda.

Preses pārstāve arī apliecināja, ka tas ir Krievijas kā suverēnas valsts ziņā izlemt, vai tai ir vajadzīgas USAID aktivitātes, tomēr viņa pauda cerību, ka ASV varēs turpināt “mūsu sadarbību ar Krievijas nevalstiskajām organizācijām”.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš asi kritizējis Vašingtonu, sakot, ka tā ar nevalstisko organizāciju atbalsta starpniecību kūda uz nemieriem.

Kopš PSRS sabrukuma USAID iztērējusi 2,7 miljardus dolāru (1,4 miljardus latu) AIDS un tuberkulozes apkarošanas, invalīdu atbalsta, dabas aizsardzības un cilvēktirdzniecības apkarošanas programmām, kā arī citiem projektiem. “Tā ir mūsu cerība, ka Krievija tagad pati uzņemsies pilnu atbildību un turpinās šo darbu, kuru mēs līdz šim darījām kopā, lai Krievijas tauta arī turpmāk no tā gūtu labumu,” norādīja Ņūlenda.

Tikmēr ASV nepatiku izraisījis Krievijas kompartijas līdera Genādija Zjuganova ieraksts tviterī, kurā Lībijā bojā gājušais ASV vēstnieks salīdzināts ar „pēdējo suni”, trešdien raksta Krievijas avīze „Kommersant”. Ar Zjuganova mikrobloga ierakstu saturu jau iepazinies ASV Valsts departaments un ASV prezidenta administrācija, ziņo avīze.

14.septembrī – divas dienas pēc ASV vēstnieka Lībijā Kristofera Stīvensa nāves – Zjuganovs tviterī ierakstīja: „Amerikas vēstnieku Lībijā nošāva kā pēdējo suni. Tas bija galvenais Lībijas „revolūcijas” speciālists. Viņš saņēma to, ko pats bija sējis.”

 

Komentāri (47)

mary75 19.09.2012. 09.35

Šodien kāda franču avīze publicē karikatūras uz Muhamedu, nemaz neslēpjot, ka tā ir atbilde grautiņiem.
Pamato tā – lai viņi tur, pie sevis, tic, kam viņi grib, bet, mēs ticam vārda brīvībai, un mēs, savā zemē, nedzīvosim pēc jūsu likumiem.
Ja visi tā darītu, un tos protestētājus un grautiņu rīkotājus ātri vien aizsūtītu uz savu etnisko dzimteni, protestēt gribētāju daudzums ātri vien līdzinātos nullei.
Tā vietā Rietumi piekopj ģļevo politkorektumu, izliekoties, ka nesajēdz, ka šiem mežoņiem ar mistisku, atšķirībā no rietumu realistiskās, apziņu, tolerances un kompromisa jēdzieni ir pilnīgi sveši un nesaprotami, un viņi to uztver tikai kā vājumu.
Kas attiecas uz Krieviju – kamēr būs Putins, Krievija strauji ies uz islama valstu pusi, te arī tiek veidota mistiska apziņa, “pravislavijas” kults uz saplūšana ar varu, totālitārisms, absolūts tolerances trūkums pret jebko, kas atšķiras no oficiāla viedokļa, sabiedrība tiek radikalizēta, tāpat, kā islamam, lielākais ienaidnieks ir Rietumi, utt.

+12
-2
Atbildēt

12

    Signija Aizpuriete > mary75 19.09.2012. 10.50

    ——-dzeris49 (..) Tikai, viena lieta, kāpēc nav dzirdams to mēreno musulmaņu protests pret tiem saviem radikāļiem? ============================================================================== Vēl kādas 10 filmas ‘Musulmaņu nevainība’ rietumnieki uzfilmēs – vēl pāris diplomātus un diplomātiskās misijas pazaudēs, tad, iespējams, kaut ko sāks apjēgt? Kāda tā teicienā par ‘skabargu svešā acī….’ jēga bija?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2012. 09.43

    lama – nepārspīlē, un nesalīdzini fanātiķus ar Latvijas krievvalodīgajiem, tev var nepatikt, ko viņi dara, bet, viņi nekādus grautiņus nerīko un likumus nepārkāpj, un par tām izsūtīšanām, jādomā, pats saproti, ka tās ir muļkības.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 19.09.2012. 10.00

    …nesalīdzini fanātiķus ar Latvijas krievvalodīgajiem..
    _______________________
    Vai”‘t es ko?

    Tu to saki.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2012. 10.37

    oregano – tiešām domā, ka es spriežu tik primitīvi, es te runāju par visiem musulmaņiem, vai par radikāļiem, tiem, kas rīko tos grautiņus un nogalina cilvēkus?
    Turcijā arī dzīvo musulmaņi, tāpat, kā daudz kur citur, un tie ir pilnīgi civilizēti cilvēki.
    Nesen Kaukāzā nogalināja kādu musulmaņu garīgo līderi, kurš atteicas no apsardzes, sakot – ja mani kāds nogalinās, es nepretošos, lai dieva priekšā nebūtu vainīgs, lai vainīgs ir mans slepkava.
    Tikai, viena lieta, kāpēc nav dzirdams to mēreno musulmaņu protests pret tiem saviem radikāļiem?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2012. 14.00

    Bet, tikko ka dzirdēju ziņu, ka Francijas valdība aizliedza vietējiem musulmaņiem rīkot protesta demonstrāciju pret to filmu, varbūt, sāk pamosties?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > mary75 19.09.2012. 10.29

    Diemžēl paši eiropieši zināmā mērā palīdzēja tie mežoņiem nākt pie varas, atbalstot visādus pavasara revolucionārus ! Par to, ka uz fanātismu jāatbild ar stingriem pretsoļiem, kā LV tā ES var tikai pilnībā…kārtībā, kad ar savu bībeli svešā baznīcā nenāk diemžēl ir beigusies tieši dēļ šāda pārprasta gļēva politkorektuma dēļ dažādiem salašņām ir dota iespēja dzīvot uz citu nopelnītā un vēl ārdīties ! ES zināmā mērā ir sapratusi savu kļūdu, par ko liecina pēdējā laika likumdošana pret parandžām, apgraizīšanām, košergaļām utt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 19.09.2012. 09.41

    ..ja visi tā darītu, un tos protestētājus un grautiņu rīkotājus ātri vien aizsūtītu uz savu etnisko dzimteni, protestēt gribētāju daudzums ātri vien līdzinātos nullei. ..
    ______________________
    ja Latvijā tā darītu…

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > mary75 19.09.2012. 10.42

    Ja lielākā tautas daļa atbalsta “mežoņus”, tad visādiem korumpētajiem puslaicīgajiem “turkmenbaši” tāpat nav izredžu saglabāt varu. Piemēram, Ēģiptes stjuartes streikoja, lai izcīnītu tiesības darba laikā nēsāt parandžas – tas pats par sevi parāda, ka viņiem t.s. “Rietumu civilizācija” nav vajadzīga un tas nav atsevišķu islāma exterēmistu, bet tautas vairākuma viedoklis.
    Laiks “taisnot frontes līnijas”, būvēt aizsardzību un nopietni vērsties pret islamistu 5.kolonnu Eiropā līdz pat islama praktizēšanas aizliegumam un šī aizlieguma pārkāpēju masveida deportācijām.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > mary75 19.09.2012. 10.15

    Džeri, Džeri, ne visi suņi ir pūdeļi un ne visi musulmaņi ir mežoņi.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > mary75 19.09.2012. 09.45

    “Ja visi tā darītu, un tos protestētājus un grautiņu rīkotājus ātri vien aizsūtītu uz savu etnisko dzimteni…”

    Labs citāts. Atcerēsimies to, kad Džeris kauninās mūsu nacionāļus.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    P_Dancis > mary75 19.09.2012. 09.47

    “viņi nekādus grautiņus nerīko”

    Atceries Tallinu, atceries sazombētās masas. Viens Kremļa svilpiens un viņi apliecinās savu ticību darbos.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > mary75 19.09.2012. 09.41

    dzeris49. Labs:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 19.09.2012. 09.36

briinums ka veel tik ilgi taas notureejaas , jo faktiski krievijaa veel joprojaam boļševisms kapitālisma mētelii….

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu