Pēc 22 dienām jelgavnieki pārtrauc streiku • IR.lv

Pēc 22 dienām jelgavnieki pārtrauc streiku

21
Foto: Kaspars Krafts, F64

“Nordic Metalplast” vadītājs parakstījis vienošanos ar arodbiedrību

Ceļa apzīmējumu ražotāja SIA “Nordic Metalplast” vadītājs Eskviljo Martinandželi ceturtdienas vakarā parakstījis vienošanos ar arodbiedrību un streikojošā strādnieku kolektīva pārstāvjiem, līdz ar to darbinieki pārtrauks beztermiņa streiku un jau naktī atsāks darbu, ziņo LETA. Kopumā streiks ražotnē augustā ilga 22 dienas.

Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības LAKRS pārstāve Inga Cinīte informēja, ka ceturtdien pēc vairākām sarunām un konsultācijām ar juristiem Martinandželi parakstīja vienošanos ar arodbiedrību, kā rezultātā strādnieki pārtraukuši beztermiņa streiku, un piektdien darbs rūpnīcā ritēs pilnā apjomā.

Arodbiedrības pārstāve pauda gandarījumu, ka uzņēmuma vadība ir rakstveidā akceptējusi visas arodbiedrības un strādnieku kolektīva principiālās prasības, kas saistītas ar algu parādu samaksu, turpmākām saistībām, kā arī apņēmās samaksāt arodbiedrības biedru naudas, kuras no strādniekiem tika ieturētas, bet kopš šā gada februāra arodbiedrība tās nebija saņēmusi.

Tāpat ražotnes vadība atsauca lokautu – darba devēja atbildes “streiku”, kas ir darba devēja rīcība, liedzot darbiniekiem darba iespējas un samaksu. Lokautu vadība bija izsludinājusi līdztekus tiesvedībai pret streiku.

“Mēs izgājām uz kompromisiem detaļās, piemēram, abām pusēm vienojoties par konkrētiem soda procentiem par iekavētajām algām, taču principā beidzot sastapām uzņēmuma vadības atsaucību, un ar to šī epopeja, cerams, ir galā,” sacīja Cinīte. Viņa pavēstīja, ka Martinandželi arī no komunikācijas ar arodbiedrību vairs neizvairoties, tāpat paudis gatavību tuvākajā laikā parakstīt koplīgumu.

Ceturtdien strādniekiem algas par jūliju pārskaitītas 50% apmērā.

SIA “Nordic Metalplast” rūpnīcā 8.augustā lielākā daļa strādnieku sāka beztermiņa streiku, taču ilgāku laiku uzņēmuma vadība uz to nereaģēja. Streiks tika sākts, jo uzņēmums regulāri kavējās ar darba algu izmaksu.

Uzņēmuma vadība tiesā centās panākt streika apturēšanu, taču Jelgavas tiesa noraidīja SIA “Nordic Metalplast” vadības prasību atzīt par nelikumīgu uzņēmuma Jelgavas ražotnes strādnieku beztermiņa streiku.

 

Komentāri (21)

Kaspars Špūle 31.08.2012. 10.45

+4
0
Atbildēt

0

lebronj2356 31.08.2012. 10.28

Šis ir labs piemērs, ko var panākt, ja ir daudzmaz spēcīga arodbiedrība ! kaut kādi nekauņas – ārzemju ”investori” sadomāja algas nemaksāt – lai jau rukā ”baltie nēģeri” par velti…LV ir absolūti nepieciešamas šādas arodbiedrības, lai izbeigtu darbinieka beztiesiskumu, aplokšņu algas, kā arī neļautu algām krist kā rudens lapām, jo vienam biznesmenītim redz māja jāpabeidz vai mašīna ne tik šika !

Pie viena derētu padomāt vai visi investori ir LV nepieciešami, un ne tikai no Austrumiem gadās riebekļi kā redzams…Ominasi kāds atceras ?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu