FOTO: Štrombergu Rīgā sagaida ar skaļām ovācijām • IR.lv

FOTO: Štrombergu Rīgā sagaida ar skaļām ovācijām

25
Olimpiskais čempions Māris Štrombergs tiek sagaidīts Rīgas lidostā. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Sportists pateicas saviem komandas biedriem

Ar skaļām ovācijām, saucieniem, ziediem un kliņģeri pirmdien Rīgas lidostā tika sagaidīts divkārtējais olimpiskais čempions BMX braucējs Māris Štrombergs.

Pirmie sportistu sagaidīja 162 BMX sportisti no visas Latvijas. Gaidot Štrombergu iznākam no lidmašīnas, atnākušie skaļi sauca Štromberga vārdu. Pēc izkāpšanas no lidmašīnas Nacionālo bruņoto spēku orķestris atskaņoja Latvijas himnu, ziņo LETA.

Pirmais Štrombergu sveica Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš norādīja, ka ļoti daudziem cilvēkiem ilgus gadus bija rūpīgi jāstrādā un jāpielieto savas zināšanas, lai pienāktu šādi mirkļi.

Arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis sveica sportistu, sakot: “Malači! Izcili! Lai arī turpmāk tā ir!”.

Savukārt premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) teica, ka Latvijas sportisti ar saviem sasniegumiem ne tikai nes Latvijas vārdu pasaulē, bet arī iedvesmo jauno paaudzi pievērsties sportam un veselīgam dzīvesveidam. Viņš solīja, ka valdība iespēju robežās atbalstīs Latvijas sportu.

Pēc oficiālajām uzrunām vārds tika dots arī pašam čempionam. Viņš pateicās gan sagaidītājiem, gan ģimenei un saviem treniņu biedriem. Īpaši uzsverot savu komandas biedru nozīmi sportiskajos panākumos, viņš sacīja: “Viņi bija tie, kas grūtos brīžos vilka uz priekšu un treniņos rādīja labu paraugu. Mums nekad nav bijusi labāka komanda.”

Arī Štromberga treneris Ivo Lakučs pateicās visai komandai, kas palīdzējusi tikt līdz šādiem sasniegumiem.

Štrombergu lidostā ar dziesmu sveica mūziķis Gustavo.

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Štrombergs sniedza autogrāfus un devās uz Valmieru, kur viņu jau gaida vietējie fani. Valmierā sportistam būs vēl viena sagaidīšana rātslaukumā.

 

Komentāri (25)

Māris Klūga 13.08.2012. 21.25

Protams prieks par Māra paveikto ir liels, un vēl jo lielāka cieņa. Bet man kaut kā rodas sajūta, ka Latvija kā slavina sevi u.tml. par Māra Š. nopelniem. Šis tik tiešām ir viņa sasniegums un komandas. Un valsts šis medaļas izcīņā nav darījusi neko. Ne velti Māris dzīvojas pa ASV, tur ir kvalitatīvas trases ir sponsori, i pārējā vide. Vispār, manuprāt Latvijas sportisti ir galvas tiesu pārāki par pārējiem, ja ņem vērā ko viņi sasniedz tik pat kā bez normāla ekipējuma un pārējā.

+6
-2
Atbildēt

2

    disassociative > Māris Klūga 14.08.2012. 08.21

    Tajā brīdī, kad sporta funkcionāriem prasa naudu sporta atbalstam, lai sasniegtu šādus rezultātus, atbilde parasti ir viena – nē. Tajā brīdī, kad sportists saņem medaļu, maitu lijas vienmēr lien blakām. Pasildīties slavas saulītē. Bet patiesībā valsts nopelns šajos sasniegumos ir absolūta nulle. Godīgi būtu, ja mūsu sportistiem, saņemot medaļu, tiktu pacelti viņu pašu personīgie komandu karogi, nevis valsts karogs.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Ieva > Māris Klūga 14.08.2012. 11.22

    un cik Jūs būtu gatavs ziedot viņa treniņiem?
    Jeb maksāt papildus nodokļus , lai lielākus līdzekļus izdalītu sportam? Jeb, kā mums poulāri, “pārdalīt”, noņemt vēl kādam. Kam? Skolotājiem, miličiem, vai medmāsām? Kuriem atņemt par labi sportam?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 13.08.2012. 20.29

2 kārtējais olimpiskais čempions nav nekāds mārrutka suns..man vairāk par medaļu priecēja stils kādā veidā viņš to paņēma..tas bija Lielmeistara cienīgi..ierādīt vietu pārējiem finālā, līdz tam nervozējot diletantus, tai skaitā mani,lieot domāt, ka tas ir visai nepārliecinoši,,bet īstenībā jau laikam bija pārliecinoši,ar rezervi un iemidzinot konkurentus..Māris ir Superčempis!!

+4
-1
Atbildēt

0

aivars_silins 14.08.2012. 19.59

Māra Štromberga sagaidīšana Valmierā – video:
http://youtu.be/arxEfAKXJ_Y

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu