Atsakās no darījuma ar Abdulmuslimova kompāniju • IR.lv

Atsakās no darījuma ar Abdulmuslimova kompāniju

38
Bislans Abdulmuslimovs. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Potenciālie investori vēlējušies mainīt darījuma noteikumus

Daudznozaru kompānija “DK Daugava” neapvienosies ar čečenu uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadīto kompāniju “AB Holdings”, jo potenciālie investori vēlējušies mainīt darījuma noteikumus, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “DK Daugava” saimnieks Aigars Vaivars.

“Pretējai pusei radās neparedzēti apstākļi, kuru dēļ “AB Holdings” vēlējās mainīt norēķinu noteikumus. Tādas atkāpes no norunas man nebija pieņemamas. Es izmantoju līgumā paredzēto iespēju atteikties no darījuma, līdz ar to manā īpašumā joprojām ir 100% uzņēmuma daļu,” sacīja Vaivars.

Viņš arī sacīja, ka “šķiršanās no Abdulmuslimova nav notikusi ar naidu”, un atzina, ka joprojām izskata piedāvājumus no citu investoru puses.

Savukārt Bislana Abdulmuslimova vadītā kompānija “AB Holding” ēmumu par kapitāldaļu iegādes apturēšanu bija spiesta pieņemt, jo Latvijas Satversmes aizsardzības biroja (SAB) uzdevumā pret vairākām holdinga amatpersonām tika veiktas represīvas darbības, nopietni apgrūtinot uzņēmuma darbu.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” paziņoja holdinga pārstāvis Ēriks Jēkabsons, šādos apstākļos holdinga vadība pieņēmusi lēmumu uz laiku līdz apstākļu noskaidrošanai un situācijas normalizācijai atlikt jaunus investīciju izvietojumus Latvijā, tostarp “DK Daugava” kapitāldaļu iegādi.

“Diemžēl patlaban nav citu iespēju, kā atcelt darījumu. Latvijas drošības iestāžu patvaļa ir nobremzējusi izcilu investīciju projektu, papildus darbavietas, ieņēmumus valsts budžetā un eksporta tirgu paplašināšanu,” norādīja Jēkabsons.

Viņš arī sacīja, ka holdings turpmāk koncentrēs uzmanību, lai sniegtu tiesisku aizstāvību saviem biedriem un novērstu kaitējumu uzņēmuma tēlam. Savukārt ilgtermiņā “AB Holdings” neatteiksies no stratēģijas attīstīt piena un piena produktu ražošanas biznesu Latvijā.

“”DK Daugava” joprojām ir ieinteresēta kaimiņvalstu, piemēram, Krievijas, tirgus apguvē, un pagaidām ar saviem spēkiem notiek tirgus potenciāla izpēte, kā arī darbs pie eksportspējas veicināšanas, piemēram, produktu koncepcijas pielāgošanas attiecīgo tirgu patērētāju iespējām un cenu politikas izstrādes. Tāpat pašlaik uzņēmums izstrādā jaunu cenu ekonomisko pamatojumu Latvijas iekšējam tirgum, un jau drīzumā produkcijas cienītājiem tiks nodrošināta produkcija par pieejamākām cenām,” sacīja Vaivars.

Ar “AB Holdings” pārstāvi Jurģi Liepinieku “Nozare.lv” neizdevās sazināties, jo viņa telefons ir atslēgts.

Kā ziņots, par 50% pārdošanu uzņēmēja Abdulmuslimova vadītajai kompānijai “AB holdings” Vaivars paziņoja 2.augustā.

“”AB Holdings” pieņēmis stratēģisku lēmumu attīstīt arī piena un piena produktu ražošanas biznesu. Šīs stratēģijas ietvaros “AB holdings” kļūst par 50% daļu īpašnieku uzņēmumā “DK Daugava”. Sadarbības mērķis ir kopīgiem spēkiem nostiprināt “Daugavas” zīmola tirgus pozīcijas Latvijā un virzīt šī zīmola produktus eksporta tirgos, kur jau ir pazīstami citi “AB holdinga “izstrādājumi. “AB holdings” pašlaik jau eksportē zivju produktus uz vairāk nekā 30 valstīm un gaļas izstrādājumus uz desmit valstīm,” norādīja Vaivars.

Savukārt “AB holdinga” prezidents Abdulmuslimovs iepriekš akcentēja, ka nevēlas pieļaut Latvijas uzņēmumu nonākšanu ārvalstu īpašnieku rokās.

“Zīmols “Daugava” lieliski papildinās holdinga pārtikas produktu grozu, kuru mēs piedāvājam patērētājiem Latvijā un ārvalstīs. “AB holdinga” stratēģija ir blakus jau esošajiem gaļas un zivju pārstrādes virzieniem attīstīt arī piena un piena produktu ražošanu. Piens mums ir jauna nozare, un mēs esam priecīgi uzsākt tajā darbību,” sacīja uzņēmējs.

Savukārt 31.jūlijā Vaivars paziņoja, ka ieinteresēts sameklēt līdzīpašnieku Krievijā, kuram ir tirdzniecības kanāli un interese attīstīties.

“Izskatu visus racionālos piedāvājumus no jebkurā valodā runājošiem investoriem, galvenais nosacījums – vēlme attīstīties atbilstoši “Daugavas” kvalitātes standartiem un saimnieciski īstenot uzņēmuma stratēģiju. Meklējam sadarbības partneri – līdzīpašnieku Krievijā, kas pats ir ieinteresēts šajā plašajā tirgū attīstīties un kam ir tirdzniecības kanāli un drošas iespējas realizēt preci,” biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja Vaivars.

Viņš arī norādīja, ka Krievijas tirgū saredz lielu paplašināšanas potenciālu.

“Daugavai” patlaban ir 39 tirdzniecības vietas, kompānija ražo aptuveni 70 dabīgu piena produktu veidu, aptuveni 90 maizes un konditorejas izstrādājumu veidu un 13 nosaukumu gaļas izstrādājumus “Daugavas delikateses”.

 

Komentāri (38)

Una Grinberga 13.08.2012. 11.02

Abdulmuslimovs gribēja apčakarēt Vaivaru un Swedbanku, ko publiski pavērš kā valsts iestāžu iejaukšanos darījumā. Nē, nu cik gan stulbam jābūt cilvēkam, lai noticētu tādam blēdim!

+15
-1
Atbildēt

0

Andis 13.08.2012. 10.43

Pieņemu, ka te palīdzēja nevis latvju taisnā mugura bet gan tas, ka “Swedbankai” nemaz negribējās “krāmēties” ar Abdulmuslimovu. Tad nu iesaistīja SABu.

+13
-2
Atbildēt

6

    andris902 > Andis 13.08.2012. 15.51

    …Gati….ko nu par to brīnīties….šeit arī latviešus ieskaitīs “nepareizajos”, ja nebalsos par VL un nedziedās tiem slavas dziesmas….

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    mary75 > Andis 13.08.2012. 12.02

    Ne visi latvieši, ne cittautieši nav nekāda vienādi domājošā pelēka masa, kaut, principā, latviešu un valsts interesēm vajadzētu, pārsvarā, sakrist, ne vienmēr tas ir tā, tāpēc SAB jāaizstāv valsts, nevis latviešu intereses.

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Andis 13.08.2012. 10.54

    Droši vien. Ja letiņi SAVĀS INTERESĒS un pēc SAVAS INICIATĪVAS spētu tā rīkoties, tad gan būtu jauki.

    Un, ja SAB arī darbotos LATVIEŠU interesēs.:) Manuprāt, pašlaik tāds SABs tikai starp citu rīkojas latviešu interesēs. Jā, pārsvarā ARĪ latviešu interesēs – bet tikai tad, kad to vektors sakrīt ar “galveno” vektoru.

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    Andis > Andis 13.08.2012. 18.57

    Viņi ir cilvēki.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Andis > Andis 13.08.2012. 16.32

    “Ja viņi ir cionisti, rusisti, melnādainie rasisti, tad noteikti, nepareizie.”

    Bet ja melnādaini rasistiskie latvieši, kuru rasisms vērsts pret eskimosiem – tie ir pareizi?
    Riebjas šādas klasifikācijas, tas ir taisnākais ceļš ir katastrofu. Jāpanāk, ka ilgojas būt līdzīgs tev, nevis, ka no tevis baidās.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Andis > Andis 13.08.2012. 13.39

    Bāc, tad jau mani sievas radiņi, kad pēc tautības nav latvieši, ir šeit “nepareizie” cilvēki? Žēl, jo viņi šo zemi mīl un tīrā latviešu valodā runā.
    (P.S. drusku taču vajag filtrēt, ko runā!)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

Janis 13.08.2012. 10.15

Esmu Daugavas klients, jūtos atvieglots.
Cerams, ka atradīs kādu cienījamāku investoru.

+9
-1
Atbildēt

1

    ievuliitis > Janis 13.08.2012. 12.00

    “Meklējam sadarbības partneri – līdzīpašnieku Krievijā…” biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja Vaivars.
    Kur nu vēl cienījāmāk. :(

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu