Vislielāko medaļu un zelta godalgu skaitu Olimpiādē izcīna ASV • IR.lv

Vislielāko medaļu un zelta godalgu skaitu Olimpiādē izcīna ASV

26
ASV basketbolisti svin uzvaru - zelta medaļa! Foto: AFP/LETA

No Baltijas valstīm visvairāk medaļu izcīnīja Lietuva

Londonas olimpiskajās spēlēs vislielāko medaļu un zelta godalgu skaitu izcīnījusi ASV komanda, ziņo LETA.

ASV komanda kopumā izcīnīja 104 medaļas, no kurām 46 bija zelta, bet sudrabs un bronza iegūts vienādā skaitā – pa 29.

Pirms četriem gadiem Pekinā ASV komanda izcīnīja 110 medaļas (36 zelta, 38 sudraba un 36 bronzas), bet medaļu kopvērtējumā toreiz uzvarēja Ķīna, kas izcīnīja 100 medaļas (51 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas).

Šoreiz Ķīna ierindojās otrajā vietā, izcīnot 87 medaļas (38 zelta, 27 sudraba un 22 bronzas).

Ja pirms četriem gadiem trešajā vietā ierindojās Krievija, kuras kontā bija 72 medaļas (23 zelta, 21 sudraba un 28 bronzas), tad šoreiz Krievijas delegācijai vien ceturtā pozīcija – 82 medaļas (24 zelta, 25 sudraba un 33 bronzas).

Trešajā vietā Londonā ierindojās mājiniece Lielbritānija, kas ieguva 65 godalgas – 29 zelta, 17 sudraba un 19 bronzas.

No Baltijas valstīm visvairāk medaļu izcīnīja Lietuva (divas zelta, viena sudraba un divas bronzas), ieņemot 34.vietu, Latvija ar vienu zelta un vienu bronzas godalgu ierindojās 49.pozīcijā, bet Igaunija ar vienu sudraba un vienu bronzas godalgu uzrādīja dalītu 63.rādītāju.

Pirms četriem gadiem Pekinā visvairāk medaļu izcīnīja Lietuva (divas sudraba un trīs bronzas), tomēr pie zelta medaļām tika Latvija un Igaunija. Latvija kopumā izcīnīja trīs medaļas (vienu zelta, vienu sudraba un vienu bronzas), savukārt Igaunija tika pie divām medaļām (vienas zelta un vienas sudraba).

Pekinā olimpisko medaļu rangā Latvija ieņēma 45.vietu, Igaunija dalīja 46.vietu, savukārt Lietuva dalīja 57.vietu.

Londonas olimpiskajās spēlēs godalgas izcīnīja 85 valstu pārstāvji.

Par medaļām Londonā līdz sacentās aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīja 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

 

Komentāri (26)

mary75 13.08.2012. 06.49

Malači, amerikāņi, un tas, zināmā mērā, pierādījums tam, ka amerikāņu sistēma, ar masu sportu, attīstītu sporta infrastruktūru, bērnu masveida iesaistīšanu sportā, utt., ir labāka par Ķīnas totalitāro un elitāro sistēmu, kad atlase notiek jau agrā bērnībā, un vēlāk kandidātus gatavo slēgtās nometnēs, ar vienu vienīgo mērķi – pierādīt Ķīnas pārākumu.
Bet sliktākais, ka radikālais islams diktē savus noteikumus jau arī šeit.
Nav saportams, kāpēc atļāva piedalīties sacensībās hidžabos ( varbūt, lai neaizvainotu musulmaņus, nākamreiz hidžabos būs jāskrien visiem?), un kāpēc tiek veicināts rasisms, kad kādas tuvo austrumu valsts delegācija demonstratīvi atteicas trenēties vienā telpā ar Izraelas delegāciju, un rīkotāji tam piekāpās.
Un, tai pat laikā, tika diskvalificēti divi sportisti, par neveiksmīgu joku par melnādainajiem, un pat par to, ka vienai draugs bija kādā radikālā nacionalistiskajā organizācijā.
Negribās tagad meklēt tos uzvārdus, bet, tādi fakti bija.

+5
-1
Atbildēt

1

    dro > mary75 13.08.2012. 11.16

    Malači, amerikāņi, un tas, zināmā mērā, pierādījums tam, ka amerikāņu sistēma, ar masu sportu, attīstītu sporta infrastruktūru, bērnu masveida iesaistīšanu sportā, utt., ir labāka par Ķīnas totalitāro un elitāro sistēmu, kad atlase notiek jau agrā bērnībā….
    ___________________________
    Nav šaubu, ka demokrātiskā ASV ir pārāka par Ķīnu, tomēr es Ķīnu nepieskaitītu totalitārām valstīm, tā ir valsts ar ierobežotām cilvēktiesībām bez sociālām garantijām, bet salīdzināt valstu sistēmas pēc panākumiem sportā ož pēc sovjetu ideoloģijas – tādā gadījumā slava Hitlera Vācijai un PSRS:)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

ivetao2007 13.08.2012. 10.23

Mans IR krāpj lasītājus. Olimpādē. kas ir LAIKA VIENĪBA, neko neizcīna. Medaaļas izcīna un vis kas notiek OLIMPIĀDES SPĒLĒS. Ja šajā vietā IR melo, vai tad citas ziņās IR arī var uzticēties? Izskatās, ka IR sāk zaudēt uzticības kredītu. Daudzi Latvijas žurnālisti ir muļķi. Nupat Latvijas radio, ka Londonā noslēgušās 30. olimpiādes sacensības. Taču 30 Olimpiādes, kas ir Olimpiskās kustības laika mēraukla, kara dēļ 3 nebija Spēļu. Nezināt to ir tas pats, kas nezināt kas ir Čakste vai Rainis.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu