Mūziķis Makarevičs kritizē Putinu par vispārējo korupciju • IR.lv

Mūziķis Makarevičs kritizē Putinu par vispārējo korupciju

10
Grupas "Mašina vremeņi" līderis Andrejs Makarevičs. Foto: Nora Krevneva, F64

Makareviča kritiskās vēstules dēļ bijusi apgrūtināta piekļuve avīzes interneta saitei

Krievijas grupas „Mašina vremeņi” („Laika mašīna”) līderis Andrejs Makarevičs prezidentam Vladimiram Putinam nosūtījis atklātu vēstuli, aicinot novērst valstī valdošo korupciju un tiesu pērkamību.

Krievijā un ārpus tās pazīstamais mūziķis atklātajā vēstulē prezidentam norādījis, ka pēdējos piecos sešos gados, pēc viņa rīcībā esošajām ziņām, valstī vidējais „otkats” jeb valsts koruptīvās nodevas daļa izaugusi no 30% līdz 70%, informē portāls „Newsru.com”. „Man ir zināms pat gadījums, kad „otkats” bija 95%,” vēstulē raksta Makarevičs.

Grupas „Mašina vremeņi” līderis raksta, ka tādējādi par atlikušajiem 30% budžeta naudas „mēs gatavojamies stiprināt aizsardzību, būvēt ceļus, attīstīt rūpniecību, medicīnu un izglītību un aizvadīt pasaulē labākās olimpiskās spēles”.

Laikrakstā „Moskovskij komsomoļec” publicētajā atklātajā vēstulē mūziķis raksta, ka par šo koruptīvo shēmu zina visa valsts. Zina un klusē, jo katrs baidās zaudēt savus procentus – tā Makarevičs.

„Es zinu, ka jūs teiksiet – lai viņi griežas tiesā,” Putinam raksta Makarevičs. „Viņi neies uz tiesu, Vladimir Vladimirovič. Jo mūsu tiesa tagad ir vai nu neērto cilvēku sodīšanas mašīna, vai nu aparāts, lai saņemtu no prasītājiem naudu.” Ja situācija Krievijā drīzumā kardināli nemainīsies, viss beigsies ar katastrofu, ir pārliecināts Makarevičs un aicina Putinu personiski īstenot pārmaiņas, jo „kaut kādas nopietnas pārmaiņas mūsu dzīvē šodien notiek tikai pēc Jūsu lēmuma, Jūsu vārda, Jūsu uzskatiem”.

Avīzes „Moskovskij komsomoļec” redakcija savukārt atvainojas lasītājiem, ka pēc pirmdien publicētās Makareviča vēstules tikusi apgrūtināta piekļuve avīzes interneta vietnei.

Makarevičs arī iepriekš bijis politiski aktīvs. Viņš pēdējās prezidenta vēlēšanās bija Putina sāncenša miljonāra Mihaila Prohorova uzticības persona, bet pēc vēlēšanām viņš vainoja Putinu Gēbelsa cienīgos melos un aicināja samierināties ar opozīciju.

Savukārt saistībā ar pankgrupas „Pussy Riot” tiesu Maskavā Makarevičs kopā ar simtiem krievu kultūras darbinieku parakstīja atklāto vēstuli grupas atbalstam. Šonedēļ gaidāms tiesas prāvas noslēgums.

 

Komentāri (10)

grislits 07.08.2012. 13.01

Atradu tādu labu bildīti par Putinu :)

http://ruscenter.info/images/stories/foto3/eb07451f35c2.jpg

+4
0
Atbildēt

0

austrisv 07.08.2012. 12.59

Grūti klājas Putinam, jo gan baznīcā, gan ielās, gan koncertos protestē pret viņa čekita un pasaules žandarma politiku!

+3
0
Atbildēt

0

LAURIS 07.08.2012. 12.17

Nez, vai Išakovs šo grupu maz kādreiz aicinās uz Rīgu. Laikam jau gribētu, bet uzreiz dabūs iekšas no saviem bosikiem

+2
0
Atbildēt

2

    Egitazz > LAURIS 07.08.2012. 12.33

    kāpēc gan jāgaida aicinājums no Ušakova? Kāpēc Vienotība nevar uzaicināt, lai tās meitenes Doma baznīcā vai Aglonas bazilikā ko jautru uzdzied. Diez vai kāds būs pret, ja viņas Dabas muzejā ar seksu nodarbosies vai iebāzīs makstī vistu Rimi veikalā.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > LAURIS 07.08.2012. 13.06

    kolpant, atkal jaucam kotletes ar mušām?! Reakcija jums tāda pat kā krievu delfos lielākajai daļai komentētāju pie raksta par Makareviča vēstuli – nevis par tēmu-korupciju, bet uzbraucieni viņam par visu kaut ko citu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu