Piebalgu ieceļ ANO ģenerālsekretāra padomdevēju grupā • IR.lv

Piebalgu ieceļ ANO ģenerālsekretāra padomdevēju grupā

33
ES komisārs Andris Piebalgs. Foto: Raitis Plauks, F64

Padomdevēju darba grupā darbojas 26 pārstāvji

Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs iecelts augsta līmeņa darba grupā, kas dos padomus par jaunattīstības valstu palīdzības programmas nākamajiem mērķiem, lai samazinātu nabadzību un nodrošinātu to ilgtspējīgu attīstību. Par to trešdien paziņojis ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns.

No Latvijas ievēlētais ES komisārs Piebalgs teicis, ka ir pagodināts būt darba grupā, kas ir atbildīga par tūkstošgades attīstības programmas nākamo mērķu noteikšanu. Viņš uzskata, ka šai programmai ir ļoti nozīmīga loma starptautiskās sabiedrības mobilizēšanā cīņai pret nabadzību.

Darba grupu “Tūkstošgades attīstības mērķu programma pēc 2015.gada” kopīgi vadīs Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, Libērijas prezidente Ellena Sērlīfa Džonsone un Indonēzijas prezidents Susilo Bambangs Judojono, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā. Padomdevēju darba grupā darbojas 26 pārstāvji no ANO, valdībām, privātā sektora un pilsoniskās sabiedrības.

Šī darba grupa ir viena no ANO iniciatīvām attīstības programmas uzlabošanai pēc 2015.gada, tās darbu koordinēs starptautiska darba grupa par ilgtspējīgas attīstības mērķiem, kas tika nosprausti ANO konferencē Riodežaneiro (Rio+20).

 

Komentāri (33)

silvija_vitina 01.08.2012. 11.56

Tikpat labi šo darba grupu varētu nosaukt par “mākoņu stūmējiem”. Ja tā padomā, traki grūts darbs – stumt mākoņus :)

+4
-3
Atbildēt

0

janazakovica 01.08.2012. 11.43

neparliecinats par sevi noguris nomocits pulveri izsavis onkulits..kartejais TP ielobetais ierednis birokrats kapec mums butu tads vajadzigs..vai tiesam speka pilnu viru trukst.atsez savas stundas sanem milzu algu..kas vinam nokartoja tadu karjeru..?tas pats kas zatleram.

+1
-4
Atbildēt

1

    austrisv > janazakovica 01.08.2012. 14.45

    Tu kaut ko jauc, jo Piebalgs jau nu gan nav Tp lobijs.
    Tas, ka Piebalgs ir kļuvis par tipisku ES ierēni, jau gan ir taisnība, un līdz dzīves realitātei viņam ir tālu. tālu, vismaz attiecībās ar Latviju, bet Piebalgs nav TP lobijs!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu