Oficiāli reģistrēta Lindermana partija "Par dzimto valodu" • IR.lv

Oficiāli reģistrēta Lindermana partija “Par dzimto valodu”

45
Vladimirs Lindermans. Foto: Māris Dedziņš, F64

Organizācija cīnīsies par nepilsoņu tiesībām un krievu valodas oficiālu statusu

Uzņēmumu reģistrā (UR) jūlija otrajā pusē oficiāli reģistrēta viena no valodas referenduma iniciatoriem – Vladimira Lindermana – izveidotā partija “Par dzimto valodu”, vēsta aģentūra LETA. Līdz 16.jūlijam partijas nosaukums bija “13.janvāra kustība”.

Partijas pārstāvji iesnieguši UR dokumentus, kas apliecina partijas nosaukuma maiņu. 6.jūnijā valsts notārs Ringolds Balodis pieņēma lēmumu par izmaiņu ierakstīšanas politisko partiju reģistrā atlikšanu, jo tika konstatēti trūkumi partijas statūtu jaunajā redakcijā, kā arī citas nepilnības, noformējot reģistrācijai iesniegtos dokumentus. Kā trūkumu novēršanas termiņš bija noteikts šī gada 4.septembris.

“Mums bija izvēle – apstrīdēt valsts notāra lēmumu administratīvajā tiesā, kur tiesāšanās var ilgt gadiem. Mēs nolēmām, ka racionālāk ir jūlijā sasaukt atkārtotu partijas biedru kopsapulci un novērst UR norādītos trūkumus,” teica Lindermans.

Partija “Par dzimto valodu” cīnīsies par Latvijas pilsonību visiem valsts nepilsoņiem, par oficiālas valodas statusu krievu valodai un mazākumtautību skolu saglabāšanu, iepriekš skaidroja Lindermans.

“SEB banka” atteikusi atvērt norēķinu kontu partijai “Par dzimto valodu”, norādot, ka banka ir privāts uzņēmums, kuram ir tiesības atteikt pakalpojumus personām, kuras tā nevēlas redzēt kā savus klientus, aģentūru LETA informēja Lindermans.

Minēto atteikumu Lindermans saņēmis rakstiski, tāpēc aicina uz to reaģēt, ikvienam atbalstītājam turpmāk boikotējot “SEB banku”. Politiskais aktīvists uzskata, ka šāda bankas “augstprātība nedrīkst palikt nesodīta”, jo tā ir atteikusies atvērt kontu reģistrētai politiskajai partijai, kura pārstāv lielas Latvijas iedzīvotāju daļas intereses. Par partijas nozīmi liecinot dati par pēdējo referendumu saistībā ar krievu valodas pasludināšanu par otro valsts valodu.

Divu nedēļu laikā visi partijas “Par dzimto valodu” biedri, kā arī viņu draugi un radinieki aicināti slēgt savus kontus un savu uzņēmumu kontus “SEB bankā”. Lindermans uzsver, ka “SEB banka” bez jebkādas iejaukšanās apkalpo, piemēram, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK kontus, kas liek secināt, kādas ir bankas politiskās simpātijas.

Pēc 2009.gada 13.janvāra grautiņiem, kuros Lindermans pats nepiedalījās, viņš nodibināja partiju “13.janvāra kustība”, tad kopā ar “Osipova partiju” izveidoja politisko apvienību “Internacionāle”, un tagad būs partija “Par dzimto valodu”.

Mainīt partijas “13.janvāra kustība” nosaukumu Lindermana domubiedri izlēmuši tāpēc, ka pēc krievu valodas referenduma frāze “Par dzimto valodu” ir aktuāls zīmols. “Ir svarīgi, lai vēlētāji atpazīst mūsu partiju, vēl jo vairāk tāpēc, ka ne es, ne Osipovs vēlēšanās nevarēsim kandidēt, jo esam nepilsoņi. Tāpēc partijai ir vajadzīgs nosaukums, kas piesaista cilvēku uzmanību,” norāda Lindermans.

Komentāri (45)

Sanšains 25.07.2012. 11.47

Slikti, ka daļai latviešu “Saskaņas centrs” atkal sāks izskatīties pēc “labajiem krieviem”.
Labi, ka krievu kvazifašistiskā saliedētība mazliet tiek drupināta.

Cik garš, tik plats. Bet pretīgi jebkurā gadījumā.:)

+19
-3
Atbildēt

15

    Egitazz > Sanšains 25.07.2012. 11.55

    kvazifašistiskā – ух ты cik skali skan!
    izrādas, ne tikai stalinisti, bet vēl kvazifašisti! pie tam jau visi, jau bez politkorektiem dalījumiem:))

    Lindermanim ļoti jācer, ka vairāki krievi lasa latviešu inteliģences portāli IR-tad jau viņam nevajadzēs par tērēties naudai reklāmai, krievi paši skries par viņu balsot.

    Jāsagaida vēl destras komentārus-tie kā garšas pastiprinātājs labi der

    +5
    -13
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Sanšains 25.07.2012. 13.30

    Mazliet smieklīgi sanāk, ka tā saucamie nacionāļu atbalstītāji izmanto Krievijas oficiālās retorikas atslēgas vārdus “fašisti”, “nacisti”, utt. ļoti bieži… gandrīz kā Kremļa rupors!

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Egitazz > Sanšains 25.07.2012. 15.38

    andza
    būtu labi redzēt, ko tieši ir rakstījis. Destra arī nīcīgi izsakās – tātad, arī ir nacists?

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Egitazz > Sanšains 25.07.2012. 15.05

    lno
    neesmu Lindermaņa fans, bet taisnības labad – vai ir kādi viņa raksti, vai intervijas, kurās viņš proponē vienas nācijas pārākumu par citām?

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 25.07.2012. 20.32

    andza –

    Tā man šķita jau sen, bet līdz šim centos viņu neievērot. Šoreiz doma “nacisti pietiekami labi attiecas pret citiem” izprovocēja pievērsties tieši viņam – tāpēc arī uzrunā man nācās viņu identificēt.:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Sanšains 25.07.2012. 19.36

    Destra, Jūs taču esat tas pats zirnekļcilvēks “ombros”, kuru “atslēdza”, vai ne?:)

    Hari, Tu tikai tagad to “uzzināji”? :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 25.07.2012. 17.36

    destra. Nevajag mana vieta, piedevam tik stulbi!!!!!!
    Nacists mil savu tautu un pietiekami labi attiecas pret citam.
    _________________
    Aha! Par to varēja pārliecināties ne tikai žīdi un poļi, bet arī vācieši, kad tos nacisti 1945.gadā kāra uz katra staba:)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 25.07.2012. 21.27

    destra –

    Un kā nacisti izturējās, piemēram, pret poļiem un baltkrieviem?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 25.07.2012. 18.27

    destra:
    Nacists mil savu tautu un pietiekami labi attiecas pret citam
    ===================================================

    PIETIEKAMI LABI?… :):)

    Destra, Jūs taču esat tas pats zirnekļcilvēks “ombros”, kuru “atslēdza”, vai ne?:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Sanšains 25.07.2012. 16.00

    to kolpants
    raksts: Latviešu valodai 150 gadi.
    http://imhoclub.lv/material/latishskomu-jaziku-150-let/c/24722
    viens no retajiem krievu komentētājiem, kas imho klubā pauda noraidošu viedokli izteicās apmēram šādi : merzkaja statja.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 25.07.2012. 17.42

    Nasing spešal. Kur tad nu tik vāji? Nacisms un fašisms ir starptautiski apzīmējumi ar to atšķirību, ka PSRS/ Krievija nacistus sauc par fašistiem. Fašisms bija Itālijā, nacisms Vācijā. Žēl, ka Tev jāskaidro tik elementāras lietas:)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Sanšains 25.07.2012. 15.18

    to kolpants
    var jau būt, ka Lindermanis tās neatzīs par savām, bet esmu pirms referenduma lasījis lapeles (ar viņa parakstu), kur viņš nicīgi izsakās par latviešiem – tautu, kas viņam devusi patvērumu savā zemē.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > Sanšains 25.07.2012. 14.10

    nulle:
    Nacionāļi ideoloģiski ir vistuvākie kremliniem – tik tas valodas jautājums…
    ==========================================
    Grūti gan jums, “liberāļiem” –
    jāiztiek ar dogmās noenkurotu koordinātu sistēmu, un tad vēl tā mazā, noslēgtā intelektuālā telpa tik šaura, ka ne apgriezties, kur nu vēl domai palidot!…

    Nu, vismaz paštēls gan varens. :)

    +14
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > Sanšains 25.07.2012. 12.31

    kolpants. Atbildēšu destras vietā ar jautājumu: Ja Lindermanis nav visīstākais fašists, kas tad viņš ir? Vēl sliktāk, Lindermanis ir visīstākais nacists.

    +16
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Sanšains 25.07.2012. 13.53

    Nasing spešal! tā saucamie nacionāļu atbalstītāji izmanto Krievijas oficiālās retorikas atslēgas vārdus “fašisti”, “nacisti”
    ———-
    Tev gan vāja atmiņa. Lindermana draugs (bez pēdiņām) Osipovs taču vadīja nacionālboļševiku partiju Latvijā. Kas viņi ir nacisti, fašisti, vai kas cits – to laikam var lemt vienīgi tādi eksperti kā Nasingi?…

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 25.07.2012. 11.36

Jānis Urbanovičs savlaik konsultēja Lindermani par politiskās partijas dibināšanu. Viņš nevienu reizi vien ir nosaucis Lindermani un Osipovu par ” sirdsapziņas bruņiniekiem” un citādos cildenos vārdos. SC kopīgiem spēkiem ar Lindermani realizēja valodas referendumu. Nevienu reizi vien Urbis ir apliecinājis, ka SC nākotnē varētu būt Lindermaņa partijas sabiedrotie, tā kā – šitā jaunā Lindermaņa partija kopā ar SC ir tikai jauns “tralis ar lielāku muti”, kurš domāts reizē gan krievu šovinistu, ” putinistu – internacionāļu” un lētticīgu latviešu balsu zvejošanai

+17
-2
Atbildēt

0

elvonix 25.07.2012. 14.16

A par ko vispār ir cepiens? Labākais uz ko viņi var cerēt, ir nīkt opozīcijā tā, kā to jau gadiem dara SC. Neviens politisks spēks tač neliks labprātīgi galvu cilpā, lai ar viņiem sadarbotos. Pozitīvais, ka tas tikai sašķels SC elektorātu.
bet jebkurā gadījumā brīva valsts. neatkarīgi no tā, ko mēs te spriežam, ja kādreiz tauta būs gatava kaut kādam pārmaiņām, tad tās notiks ar vai bez politiskajam partijām.

+11
-2
Atbildēt

2

    Egitazz > elvonix 25.07.2012. 15.41

    Ušakovs ar Lindermani, Lindermanis ar Osipovu, Osipovs ar Dzintaru, tātad – Dzintars ar Ušakovu. beigas.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    buchamona > elvonix 25.07.2012. 15.24

    ja viņi šķeltu SC elektorātu, tur nebūtu ko iebilst, taču var iznākt tā, ka SC kopīgi ar Lindermani apvieno līdz šim neapvienojamus ļaudis – vēlētājus. Neticu, ka Lindrmanis un Ušakovs pārstāv katrs savu ” kantori”

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu