Brīvostas darbiniekiem smalki auto par Ls 12-18 mēnesī • IR.lv

Brīvostas darbiniekiem smalki auto par Ls 12-18 mēnesī

22
Rīgas brīvostas vadītājs Leonīds Loginovs. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Portāls: Loginovs un viņa sieva vizinās ar brīvostas “BMW” džipiem

Pārkāpjot likumu par valsts un pašvaldības mantas izšķērdēšanas novēršanu, Rīgas brīvostas pārvalde ar 36 saviem darbiniekiem, tostarp pārvaldnieku Leonīdu Loginovu un viņa sievu Irinu Gorbatikovu, ir noslēgusi līgumus par automašīnu izmantošanu, raksta portāls “Pietiek.com”.

Par zemu cenu – 12-18 latiem mēnesī – minētajām personām izīrētas brīvostas automašīnas neierobežotai personiskai izmantošanai. Runa ir par jauniem un ļoti dārgiem auto, piemēram, Loginovs un viņa sieva ziemā pārvietojās ar brīvostas iegādātajiem “BMW” markas džipiem.

Faktus par Rīgas brīvostas pārvaldes automašīnu izmantošanu darbinieku personiskām vajadzībām pārbaudē konstatējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Birojs ir pieprasījis papildu informāciju no Loginova vadītās Rīgas brīvostas pārvaldes, lai lemtu par lietvedības sākšanu administratīvā pārkāpuma lietā.

KNAB konstatējis, ka Rīgas brīvostas pārvaldē netiek ievēroti likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” noteiktie autotransporta izmantošanas ierobežojumi, kas paredz, ka pašvaldību, valsts vai pašvaldību īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošais autotransports, tostarp operatīvais transports, izmantojams tikai dienesta, darba, amata pienākumu pildīšanai.

KNAB par brīvostā atklātajiem pārkāpumiem jau 6.jūnijā informējis premjeru, kā arī satiksmes, ekonomikas, finanšu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrus, kuru vadītās ministrijas saskaņā ar likumu deleģē valsts pārstāvjus darbam brīvostu valdēs.

Gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, gan ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts rosinājuši vērtēt Loginova atbildību par iespējamām nelikumībām un izšķērdību Rīgas brīvostas darbībā.

Rīgas brīvostas valde ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova darbības vērtēs tikai pēc KNAB atzinuma saņemšanas, aģentūrai LETA sacīja brīvostas valdes priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR). “Rīgas brīvostas pārvalde nav tiesīga veikt izmeklēšanu vai ķert noziedzniekus. Šādu pienākumu valsts ir deleģējusi tiesībsargājošajām instancēm. Ja atklāsies, ka noticis pārkāpums, stingri vērsīsimies pret vainīgajiem. Tajā pašā laikā esam gatavi sadarboties ar tiesībsargājošajām instancēm un sniegt nepieciešamo informāciju un ziņas, ja tās tiks pieprasītas,” uzsvēra Ameriks.

Loginova vadītajā Rīgas brīvostas pārvaldē labi apmaksātu darbu atradusi ne tikai viņa sieva, bet arī meita, znots un māsasdēls. 2009.gada 8.janvārī KNAB pieņēmis lēmumu par kriminālprocesa sākšanu par biroja pārbaudē konstatētajiem faktiem, ka Loginovs atradies interešu konfliktā, jo laikā no 2002. līdz 2009.gadam pieņēmis lēmumus, kuros pats un viņa ģimenes locekļi bijuši materiāli ieinteresēti. Šis fakts minēts KNAB sniegtajā aktuālajā informācijā par Loginova darbības izvērtējumu, kas jūnijā nosūtīts atbildīgajām amatpersonām, ieskaitot valdības vadītāju.

Minētais kriminālprocess KNAB uzsākts neilgi pirms tam, kad biroja priekšnieka amatā tika apstiprināts Normunds Vilnītis. Pēc nedaudz vairāk nekā gada – 2010.gada 14.jūlijā, laikā, kad biroju vadīja Vilnītis, pieņemts lēmums kriminālprocesu izbeigt, jo “KNAB izmeklētājs konstatēja, ka Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieka Loginova darbībās nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs”.

{w3tc_lazyload_6286b8ae53b283415473fcaf46e14a31_26}

{w3tc_lazyload_6286b8ae53b283415473fcaf46e14a31_27}

Komentāri (22)

{w3tc_lazyload_6286b8ae53b283415473fcaf46e14a31_28}

silvija_vitina 16.07.2012. 10.17

Nu ko, ja jau ar zemes nomas līgumiem “nekā noziedzīga nav”, tad varbūt vismaz ar mašīnu nomām var pieķerties tam astoņkājim? Kā klasiskajā piemērā ar Al Capone… 5 mūža ieslodzījumus jau nesēdēs. Bet, lai sēdētu, pietiek jau arī ar “sīku” paklupienu.

+8
-1
Atbildēt

0

Janka, Janic 16.07.2012. 12.41

vienvaardsakot dziivo kaa niere pa taukiem , komunismaa , ne jau šis kadrs vieniigais seež valstij uz kakla ….

+5
-1
Atbildēt

0

janazakovica 16.07.2012. 13.14

fotografijaa redzams godigakais cilveks eiropaa var but pat pasaulee

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu