Portāls: Lemberga prieki var izrādīties pāragri • IR.lv

Portāls: Lemberga prieki var izrādīties pāragri

38
Aivars Lembergs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Anglijas tiesa lēmumu vienā daļā no prasības pret Lembergu pieņems tikai 24.jūlijā

Smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga un viņa pārstāves Anglijas tiesā prieki, ka Anglijas tiesa neskatīs prasību pret Lembergu un tuvākajā laikā atcels īpašuma iesaldēšanu, var izrādīties pāragri, jo Anglijas tiesa par „Latvijas kuģniecības” (LK) meitasfirmas prasību pret Lembergu skatīs vēl tikai 24.jūlijā. Par to informē portāls „Pietiek.com”.

A/s “Latvijas kuģniecības” prasības pret Aivaru Lembergu joprojām turpinās un patlaban iesaldēšanas rīkojums attiecībā uz Lemberga īpašumiem visā pasaulē paliek spēkā, biznesa portālam “Nozare.lv” norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Saimons Bleids.

“Mūsu mērķis ir pārsūdzēt Anglijas tiesas lēmumu un turpināt centienus piedzīt zaudētos finanšu līdzekļus no Lemberga, viņa ģimenes, sabiedrotajiem un citiem iesaistītajiem. Tas tikpat labi var ietvert jaunu lietu ierosināšanu saistībā ar nesenākām prettiesiskām shēmām, kuras vēl tiesās netiek izskatītas,” skaidro uzņēmuma vadītājs.

Viņš gan atzīst, ka “var paiet vairāki gadi, līdz šādās lietās tiek pieņemts gala lēmums un kuģniecība varēs atgūt finanšu līdzekļus, kas zaudēti saistībā ar nelikumīgajām kuģu frakts shēmām un citām darbībām, kuru rezultātā aizvilta nauda un citi aktīvi no LK un tās akcionāriem”.

Kā zināms, Anglijā notiek tiesa, kurā izskata prasību, lai no Lemberga piedzītu teju 135 miljonus ASV dolāru. 2011.gada pavasarī Anglijas tiesa pieņēma lēmumu par iesaldēšanas rīkojumu pret Lemberga aktīviem, pamatojoties uz LK 30 meitas sabiedrību celto prasību par it kā prettiesisko frakta līgumu slēgšanu.

Portāls, balstoties uz saviem avotiem Anglijas tiesā, ziņo, ka britu tiesas lēmums, par kuru ceturtdien medijiem ziņoja ar Lemberga interešu pārstāvību saistītā juriste Vineta Čukste, attiecoties tikai uz daļu no prasības, kas celta šajā tiesā. Turklāt tikai 24.jūlijā Anglijas tiesā tiks izlemts, vai lēmums, par kuru „ar prieku” medijos izsakās Lemberga juriste, tiešām stāsies spēkā.

“Pietiek.com” apšauba advokātes prieku un norāda, ka pret Lembergu celtā vairāk nekā 100 miljonu dolāru prasība, kuras ietvaros izdots arī starptautisks Lemberga īpašumu aresta orderis, sastāv no diviem prasītājiem, „kuri uztur vienādas prasības”.

Viens no prasītājiem lietā ir a/s „Latvijas kuģniecības” (LK) meitasfirma „Antonio Gramsci Shipping Corporation” un citas ar LK saistītas firmas, bet otru prasītāju grupu veido piecas ārzonas kompānijas („Recoletos Limited”, „Romanica Overseas Limited”, „Skeena Overseas Limited”, „Luzero Limited”, „Chandler Limited”), caur kurām savulaik notikusi LK kuģu frakts līgumu slēgšana un ar kuru starpniecību, iespējams, Lemberga interesēs un vadībā īstenota naudas „nozagšana”, raksta portāls.

Lemberga pārstāves prieks par Anglijas tiesas spriedumu un par kuru tiesa vēl tikai lems 24.jūlijā, attiecoties tikai uz LK meitasfirmu iesniegto prasību. Portāls stāsta, ka tas neesot saistīts ar otra šīs lietas prasītāja iesniegto regresa prasību un tās ietvaros Lembergam noteikto īpašumu.

Zvērināta advokāte Vineta Čukste ceturtdien aģentūrai LETA apgalvoja, ka Anglijas tiesa pilnībā esot piekritusi Lemberga argumentiem un atzinusi, ka ne Anglijas, ne Eiropas Savienības tiesības nedod pamatu uzskatīt, ka Lembergs būtu slēdzis apstrīdētos frakta līgumus. Šā lēmuma rezultātā Anglijas tiesa tuvākajā laikā lemšot arī par iesaldēšanas rīkojuma, kas 2012.gada 20.aprīlī tika pieņemts par Lemberga aktīviem, atcelšanu. Tādejādi tikšot atcelti visi no šā rīkojuma izrietošie ierobežojumi rīcībai ar Lemberga mantu, apgalvoja Čukste.

 

Komentāri (38)

Janis 13.07.2012. 09.46

Nebūs jau pirmā reize, kad Lembergs paziņo par “uzvarām” vai “labvēlīgiem lēmumiem”.
Tas viss pieder pie labi apgūtās smadzeņu skalošanas skolas.

+20
-3
Atbildēt

0

ltvpanorama 13.07.2012. 09.56

Kāds tur brīnums, ja blēdīšanās un nekaunīga melošana ir dzīves neatņemama sastāvdaļa..

+17
-1
Atbildēt

0

garausiitis 13.07.2012. 09.42

Vakar jau gribēju pierakstīt , ka tas ir tikai dūmu aizsegs :)

+15
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu