Ķīlis aicina atklāt studiju programmu izvērtējumu • IR.lv

Ķīlis aicina atklāt studiju programmu izvērtējumu

9
Augstskolu absolventi fotografējas pie Brīvības pieminekļa. Foto: Ieva Čīka, LETA

Studiju programmu izvērtējumu AIP pasludinājusi par ierobežotas pieejamības informāciju

Augstākās izglītības padome (AIP) starpziņojumu par studiju programmu izvērtēšanas gaitu pasludinājusi par ierobežotas pieejamības informāciju. Izglītības ministrs Roberts Ķīlis trešdien aicinājis AIP šo izvērtējumu publiskot.

AIP Eiropas Sociālā fonda projekta „Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai” starpziņojumam par studiju programmu izvērtēšanas gaitu pievienojusi atzīmi „ierobežotas pieejamības informācija”, informē ministra padomnieks Reinis Tukišs. 

Ķīlis AIP aicina atklāt šo izvērtējumu, “it īpaši par tām studiju programmām, kuru ilgtspēja ir neskaidra un problemātiska – programmu pastāvēšanas lietderība ir apšaubāma, pamatojot to ar faktololoģisku materiālu”.

Ministrs aicina AIP: “Ņemot vērā to, ka septiņas no deviņām projekta aktivitātēm saskaņā ar projekta ieviešanas grafiku, tostarp studiju programmu vērtēšana visās jomās, ir noslēgtas, kā arī to, ka sabiedrība, īpaši topošie studenti, izrāda lielu interesi par izvērtēšanas procesa starprezultātiem, aicinām izvērtēt iespēju publicēt pieejamos datus, īpaši par tām studiju programmām, kuru ilgtspēja ir neskaidra un problemātiska – programmu pastāvēšanas lietderība ir apšaubāma, pamatojot to ar faktololoģisku materiālu.”

Vienlaikus Ķīlis lūdz publikācijas sākumā iekļaut atrunu par to, ka Izglītības un zinātnes ministrija nav sniegusi atzinumu par ekspertu vērtējumu, jo projekta rezultātus tā vēlreiz kritiski izvērtēs pēc gala vērtējuma saņemšanas.

Tikmēr žurnāla “Ir” rīcībā neizpaužami avoti nodevuši ziņas, ka no 854 ekspertu vērtētajām Latvijas augstskolu studiju programmām 55 atzītas par tādām, kas būtu jāslēdz. Vairāk par to, kuras ir izbrāķētās studiju programmas, lasiet ceturtdien žurnālā “Ir”.

 

Komentāri (9)

www.vecamate.lv 12.07.2012. 00.45

Ķīlis noteikti ir labākais Izglītības ministrs atjaunotās Latvijas vēsturē.To amorfo bezmērķības sistēmu ar stipri jaušamu prasta biznesa piegaršu, kam maz sakara ar radošiem, gudriem jauniešiem un Latvijas rītdienu, pārveidot ir diezgan jau Sizifa darbiņš… Lai spēks un izturība!

+6
0
Atbildēt

0

Inese Grigoruka 11.07.2012. 20.46

Augstskolu lobijs- droši vien tās izbrāķētās programmas savāc visvairāk ”maksas” pirmkursniekus.
Patiesībā šim novērtējumam jābūt publicētam augstskolas mājas lapā kopā ar studiju programmu… un vēl nebūtu slikti arī publicēt pasniedzējus, kas pasniegs šos priekšmetus. Daudziem potenciālajiem studentiem varētu nebūt vienalga vai pasniedz lektors ar labi ja bakalaura grādu vai tomēr zinātņu doktors/profesors.

+4
0
Atbildēt

0

red_hot_chilly 12.07.2012. 09.18

Uzskatu, ka ir vēl vairākas programmas kuras būtu jāslēdz, jo pastāv izteikta programmu dublēšana, kā arī Latvijā nepietiek mācībspēku, kas var nodrošināt daudzskaitlisko programmu īstenošanu.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu