"Microsoft" jaunākā operētājsistēma "Windows 8" tirgū nonāks oktobrī • IR.lv

“Microsoft” jaunākā operētājsistēma “Windows 8” tirgū nonāks oktobrī

34
Foto: AFP/LETA

Jaunās paaudzes operētājsistēma būs pieejama 109 valodās 231 tirgū visā pasaulē

ASV informācijas tehnoloģiju gigants “Microsoft” pirmdien paziņoja, ka tā nākamās paaudzes operētājsistēma “Windows 8” patērētājiem būs pieejama, sākot no oktobra beigām.

Uzņēmums norādīja, ka jaunā operētājsistēma “Windows 8” augustā būs jau pieejama datoru, planšetdatoru un viedtelefonu ražotājiem, lai tie spētu to iestrādāt savās iekārtās, ziņo LETA/AFP.

“Microsoft” pavēstīja, ka jaunās paaudzes operētājsistēma būs pieejama 109 valodās 231 tirgū visā pasaulē. “Tas vienkārši ir lielākais darījums šai kompānijai vismaz pēdējo 17 gadu laikā,” uzsvēra uzņēmuma vadītājs Stīvs Balmers, atsaucoties uz operētājsistēmas “Windows 95” nonākšanu tirgū.

Jaunākā operētājsistēma, kuras iepriekšējās versijas bijušas kā standarts personālajiem datoriem, tiks izmantota arī lielā daļā viedtelefonu un planšetdatoru, tostarp “Microsoft” izstrādātajā planšetē “Surface”, kas tirgū nonāks šogad.

“Microsoft” pirmdien arī paziņoja, ka uzņēmums pārdevis vairāk nekā 630 miljonus “Windows 7” licenču un šī operētājsistēma darbina lielāko daļu biznesa galddatoru.

“Windows 7” tirgū nonāca 2009.gada oktobrī.

 

Komentāri (34)

oktaavs 10.07.2012. 14.56

Tautai patīk jauni bling-blingi :) Bizness arī nedrīkst ierūsēt.
Ko tādu fundamentāli atšķirīgu parastais jūzeris var izdarīt ar Win7, bet nevar ar Win XP ?
Uz jautājumu, kapēc mainīsi veco OS, 99% atbildēs, ka vecā apnika un gribas kaut ko jaunu. Arguments, protams, dzelžains un ļoti patīkams MS :)

0
0
Atbildēt

0

gstrazds 10.07.2012. 13.49

Mirstošais milzis kā traks vēl mēģina ar PR paņēmieniem ķepuroties. Visi ziņi portāli par šo ziņo.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu