Internetā piedāvā šķēpmetēja Vasiļevska olimpisko sudraba medaļu • IR.lv

Internetā piedāvā šķēpmetēja Vasiļevska olimpisko sudraba medaļu

52
Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis. Foto: Lita Krone, LETA

Trenere Eiduka: sludinājums varētu būt patiess, jo sportists ir parādā par dzīvokli

Sludinājumu portālā “ss.lv” ievietots sludinājums, kurā tiek piedāvāts iegādāties olimpisko sudraba medaļu, kuru 2004.gadā Atēnās izcīnīja Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, tomēr pašlaik nav iespējams pārliecināties, vai piedāvājums ir patiess.

Sludinājuma autors, kurš identificējies vien kā “vąd***@gmąil.com”, par medaļu vēlas saņemt 91 365 latus. Interesenti par piedāvājumu aicināti sazināties ar e-pasta starpniecību, jo “telefons ir atslēgts jau”. Kā pārliecinājās aģentūra LETA, norādītais tālruņa numurs ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas, savukārt uz e-pastu sludinājuma autors pagaidām nav atsaucies, tādējādi nav zināms, vai sludinājums ir patiess. Sludinājumā norādītais numurs vismaz agrāk tiešām ir piederējis Vasiļevskim.

Sportista trenere Valentīna Eiduka pieļāva, ka sludinājums varētu būt patiess, bet viņai pagaidām ar Vasiļevski nav izdevies sazināties, jo sportists atrodas Parīzē, kur piektdien notiks Dimanta līgas posms.

“Viņš man arī neatbild, bet tas tā varētu būt, jo summa ir aptuveni tik liela, cik viņš parādā par dzīvokli,” LETA pastāstīja Eiduka. “Vadims cerēja, ka Eiropas čempionātā labi nostartēs, bet redz kā sanāk – ja ļoti vajag, tad bieži nekas nesanāk.”

Eiduka pieļauj, ka Vasiļevskis mēnesī nopelna ap 500 latiem. “Cilvēkam vajag ēst, maksāt par dzīvokli, un, kā redzams, ar to laikam nepietiek. Viņam maksā arī komercsacensībās, bet, cik saprotu, šī nauda tiek izmaksāta tikai rudenī.”

2004.gada 28.augustā Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis Atēnu olimpiskajās spēlēs sensacionāli izcīnīja sudraba medaļu. Vasiļevskis labāko rezultātu 84,95 metri sasniedza jau pirmajā metienā.

Latvijai tā 2004.gadā bija jau ceturtā sudraba medaļa Atēnu olimpiskajās spēlēs, un valsts vēlāk katram sportistam piešķīra apbalvojumu 50 000 latu apmērā.

Vasiļevskis sportista karjeru veiksmīgi turpina arī patlaban, regulāri piedaloties dažādās sacensībās. Latvijas rekordists šķēpmešanā ir arī viens no 23 sportistiem, kas 27.jūnijā pārstāvēja Latviju Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionātā. Vasiļevskis mēģināja iekļūt finālā, taču piedzīvoja fiasko kvalifikācijas sacensībās, jo neviens no viņa trim mēģinājumiem netika ieskaitīts, līdz ar to latvietis palika bez rezultāta.

 

Komentāri (52)

janis17 05.07.2012. 19.10

Cilvēks jau neprasa valstij naudu!
Vēlas pārdot to, ko nopelnījis pats.Neprasa arī ziedojumus, bet banka gan palaiž garām unikālu iespēju noslēgt reklāmas līgumu ar izcilu sportistu…
Finansu lietas nokārtosies, var jau arī privāti bankrotēt un noīrēt mazāku dzīvokli…
Var uzmest zeltu Londonā!

+2
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 05.07.2012. 13.52

Lai arī es, protams, nosodu to, kāda ir valsts vispārējā politika gan sporta, gan kultūras (gan arī daudzās citās) jomās, laikam tomēr nav pareizi likt visu uz vienu kārti. Katram sportistam Olimpiāde ir augstākais mērķis – bet tad vai nu grauz zemi, vai arī paredzi plānu B. Pie tā, ka nav izdevies kvalificēties Olimpiādei, laikam jau ierēdņus un valsti in general tomēr nevar vainot, un neviens nav vainīgs, ja arī plāns B ir palicis kaut kur pagultē. Galu galā sportistam savi ienākumi un izdevumi ir jāplāno tieši tāpat kā jebkuram citam ierindas pilsonim.

+3
-2
Atbildēt

5

    gstrazds > silvija_vitina 05.07.2012. 15.31

    Lasam vēlreiz par treniņu rezultātiem…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gstrazds > silvija_vitina 05.07.2012. 14.50

    Nezinu, tradutrice, cik daudz Tev ar sportu ir nācies nodarboties, un arī nezinu, vai Eiduka runāja patiesību par rezultātiem treniņos. Bet, ja taisnību, tad problēma patiešām ir tikai un vienīgi psiholoģiska.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gstrazds > silvija_vitina 05.07.2012. 14.11

    Es jums ieteiktu painteresēties par Jamaikas sprinteriem – Boltu, Bleiku, Pauelu utt., kas ar grūtībām vispār atceras, kur Jamaika atrodas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 05.07.2012. 15.18

    nu bet nevajag jau būt nez kādam guru, lai pateiktu, ka visas problēmas ir galvā! Vienreiz uzlekt – tas ir darba+veiksmes rezultāts. Noturēties – ir tikai smaga darba rezultāts. Norobežojoties no šī konkrētā piemēra, ir jau mums arī citi “sporta spīdekļi”, piemēram, NBA zvaigzne Biedriņš, kuram arī visas problēmas ir galvā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 05.07.2012. 14.33

    es savukārt varētu kā piemēru minēt Dukurus, kuri dara to, ko dara nevis tāpēc, ka valsts viņus lutina, bet tāpēc, ka ir fanātiķi. Uzlekt pasaules spicē tikai ar finansiālu atbalstu nevar. Ir vajadzīgs bezgalīgi liels fanātisms (ko nevar nopirkt ar naudu) un smags darbs, kas arī ne vienmēr tiek pienācīgi atalgots.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 05.07.2012. 13.41

neviens vairak pa 5-10 tukst.latiem nedos par tadu medalu..lodes grudejs bojars ari meginaja pardot savas medalas bet neviens negribeeja..apmeram no 1995 gada skepmeteju klubaa stav uz sienas apstiprinajums ka viens bagats arzemju latvietis iedos miljons dolarus tam kas iegus zelta medalu olimpiadee…ir jau divas sudraba..par taam vins pat piecus latus ne iedeva..kur nu vel paldies..tadi ir tie arzemju latviesi

+1
-2
Atbildēt

2

    janazakovica > janazakovica 05.07.2012. 17.47

    es kaa bijusais skepmetejs nesaprotu ka var pardot savu olimpisko medalu..vienigais ja vecaki vai miesigs berns ir uz mirsanas gultas un naudu zalem vajag vai neatliekamai operacijai..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    agris_kveders > janazakovica 05.07.2012. 15.15

    Tādi nu ir tie interneta latvieši, neko sakarīgu uzrakstīt nevar un arī paklusēt neprot.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu