Diriģents Sirmais saņēmis piedāvājumu strādāt Spānijā • IR.lv

Diriģents Sirmais saņēmis piedāvājumu strādāt Spānijā

22
Diriģents Māris Sirmais. Foto: Jānis Saliņš, F64

No kora “Kamēr…” aizgājušais diriģents gatavojas meistarklasei Vīnē

Pazīstamais jauniešu kora “Kamēr…” diriģents Māris Sirmais, kurš pēc Jāņiem paziņoja, ka pārtrauc 22 gadus ilgušo sadarbību ar slaveno kori, nesen saņēmis piedāvājumu sadarboties ar Spānijas nacionālo kori.

Sirmā starptautisko karjeru kavējot valodas zināšanu trūkums, kas prasa pārzināt arī profesionālo terminoloģiju, ceturtdien raksta žurnāls “Ir”. Patlaban Māris Sirmais apgūstot svešvalodu un vaicāts, vai turpinās darbu Eiropā, teic, ka par to vēl esot pāragri spriest. Tomēr viņš nevarot sevi iedomāties dzīvojam un strādājam citur.

Žurnāls “Ir” raksta, ka Sirmais no kora “Kamēr…” gribējis aiziet ar godu, “nevis tad, kad vairs nespēj”. Diriģents ir priecīgs, ka spējis korim pateikt nē, jo pieder pie tiem, kam grūti atteikt.

Tagad viņš gatavojas meistarklasei Vīnē, ko pasniegs diriģentiem, – atkārtos mūzikas terminoloģiju vāciski. Kad Sirmais atgriezīsies no Vīnes, viņš strādās pie divām jaunām programmām Garīgās mūzikas festivālam. Pats diriģents labprātāk “ņemtos ar vienu”: “Mani kaitina, ja vienlaicīgi jātaisa vairākas. Gribu degt un atdoties vienai mūzikai. Un neprātīgi iemīlēt.”

Vairāk par Māri Sirmo lasiet žurnāla “Ir” rakstā “Ūdens mutē”.

 

Komentāri (22)

Sanšains 05.07.2012. 11.07

Kaut nu Latvija viņu nepazaudētu…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu