Bordānu apstiprina tieslietu ministra amatā • IR.lv

Bordānu apstiprina tieslietu ministra amatā

25
Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par jauno tieslietu ministru balsoja 59 Saeimas deputāti

Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē tieslietu ministra amatā apstiprināja Jāni Bordānu (VL-TB/LNNK). Par Bordāna apstiprināšanu amatā nobalsoja 59 deputāti, pret – 19, bet viens deputāts atturējās.

Līdzšinējo Tieslietu ministrijas parlamentāro sekretāru Bordānu kā tieslietu ministra amata kandidātu izvirzījusi Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK). Savukārt kā Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs tiek virzīts Aigars Lūsis.

Jau ziņots, ka 20.jūnijā par demisiju paziņoja iepriekšējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), jo viņam un premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu. Premjers nākamajā dienā ministra demisiju pieņēma.

Ebreju īpašumu restitūcijas jautājums vispirms būtu jāatrisina politiski, nevis uzreiz tā virzībā jāiesaista ministrijas, pēc apstiprināšanas tieslietu ministra amatā sacīja Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK).

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) skaidroja, ka nedēļas laikā nekas nav mainījies un viedoklis ir, ka vispirms par ebreju īpašumu restitūciju jānotiek politiskām konsultācijām Saeimas frakcijās un pēc tam par šo jautājumu lemtu valdība.

Bordāns solīja, ka centīsies attaisnot parlamenta doto uzticību un ieguldīs darbu, lai sakārtotu nozari visas sabiedrības labā. Tieslietu ministrs redz, ka arī iedzīvotājiem ir sava loma tieslietu sistēmas uzlabošanā.

Dombrovskis mediju pārstāvjiem pauda gandarījumu par parlamenta balsojumu un atkārtoti uzsvēra iepriekš no Saeimas tribīnes sacīto, ka ministram būs jāstrādā pie tiesu sistēmas darba pilnveidošanas, jo tā ir cieši saistīta ar iespējām netraucēti attīstīt uzņēmējdarbību.

1967.gadā dzimušais Bordāns izglītību tiesību zinātnē ieguva Latvijas Universitātē. Viņš bijis Ārējās tirdzniecības ministrijas starptautisko līgumu nodaļas speciālists. 1993.gadā Bordāns strādājis par juriskonsultu AS “Vācijas-Latvijas banka”. 2010.gadā Bordāns bija Ministru prezidenta padomnieks, strādājis par zvērināto advokātu birojā “Wall”, ziņo LETA.

Bordāns kandidējis 5.Saeimas vēlēšanās no “Latvijas ceļa” (LC) saraksta un ieņēmis deputāta vietu pēc tam, kad kāds no frakcijas biedriem nolicis mandātu. Bordāns kandidējis arī 6.Saeimas vēlēšanas, tad 1997.gadā no LC saraksta kandidējis Rīgas domes vēlēšanās. 2010.gadā Bordāns kandidējis 10.Saeimas vēlēšanās no “Vienotības” saraksta.

2011.gadā Bordāns paziņoja par izstāšanos no “Vienotībā” iekļautās partijas “Pilsoniskā savienība” un kopā ar domubiedriem izveidoja biedrību “Demokrātiskie patrioti”, kur ieņēma valdes locekļa amatu.

Bordāns kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK saraksta. Saeimā viņš ievēlēts netika, bet kļuva par TM parlamentāro sekretāru.

 

Komentāri (25)

kruskops 05.07.2012. 11.43

Tagad Ločmeles vīzdegunīgajam “skaidrojumam” un Ozoliņa tupajām teorijām par Bērziņa demisijas iemesliem ir tikai divas atbildes – vai nu minētie irieši aplauzās vai arī Lembergs no viņiem nobijās un neriskēja iedabūt valdībā ZZS. It īpaši pēdējais izskatās dikti ticams :)

+5
-1
Atbildēt

0

gliters 05.07.2012. 11.34

Viena no V komponentēm ir SCP – no TP nākušie pseidodisidenti.

+4
-1
Atbildēt

0

janazakovica 05.07.2012. 10.56

jutams bordans pamatigi pa vakariem trenejies taisit godigas sejas…tagat ir ko fotografiem atraadit..ari darbs.

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu