Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi likumprojektu par ES jauno fiskālās disciplīnas līgumu.
Par balsoja 68 deputāti – koalīcija un Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvji, bet pret balsoja 26 Saskaņas centra frakcijas deputāti. 31.janvārī Briselē 25 ES dalībvalstis vienojās par Līgumu par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā. Tam nepievienosies Čehija un Lielbritānija.

Pilnībā nomainīta AS Pasažieru vilciens valde. Satiksmes ministram Aivim Ronim atlūgumus iesnieguši līdzšinējie valdes locekļi, un viņu vietā iecelti Anrijs Brencēns, Silvija Dreimane un Aigars Štokenbergs. Brencēns vadījis VRC Zasulauks valdi un padomi. Dreimane strādājusi VAS Latvijas dzelzceļš, 2010.gadā piedalījās Saeimas vēlēšanās Zaļo un Zemnieku savienības sarakstā. Štokenbergs kā Tautas partijas un apvienības Vienotība pārstāvis pildījis tieslietu ministra, reģionālās attīstības un vides aizsardzības ministra un ekonomikas ministra pienākumus.

Ventspils mēram Aivaram Lembergam var draudēt ieslodzījums, ja viņš nepildīs Lielbritānijas Augstākās tiesas Karalienes tiesas departamenta Komerctiesas pavēli, ziņo TV3. Tiesa likusi Ventspils mēram par pienākumu iesniegt visus dokumentus par naudas operācijām kopš 2000.gada, kuras pārsniedz 30 tūkstošus ASV dolārus. Arestēti vairāki Lembergam piederoši īpašumi, tiesa iesaldējusi arī viņa bērnu – Anrija un Līgas – īpašumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu