Kristaps atnācis • IR.lv

Kristaps atnācis

5
Kolka Cool

Uzreiz pēc Lieldienām ar bagātīgu programmu startē pašmāju filmu festivāls Lielais Kristaps, kurā starp vairāk nekā 80 filmām būs arī vairākas pirmizrādes. Trīs eksperti iesaka savas favorītes


Linda Olte, 
LTV1 raidījuma Kinotēka režisore un vadītāja
Pa-saules skaņa. Rež. Dāvis Sīmanis, Gints Grūbe, dokumentālā filma, 62 min. Grandiozs stāsts par 17 pasaules mūsdienu komponistiem, kas satiekas vienā filmā, lai radītu dziesmas Saulei. Fantastiskā iespēja būt blakus šiem milžiem mūzikas radīšanas brīdī – tas ir kaut kas maģisks.
Seansi: 10.aprīlī plkst.20.45; 12.aprīlī plkst.13.30 Splendid Palace Mazajā zālē 

Mona. Rež. Ināra Kolmane, spēlfilma, 94 min. Ļoti gaidu šo Kolmanes debijas spēlfilmu. Pirms sešiem gadiem biju ciemos filmēšanas laukumā Cēsīs, kad tika filmētas ainas lopu kautuvē. Filmas videoreklāma izskatās padrūma, bet es ceru, ka asiņainie beigtie zvēri nav tikai forma, lai šokētu. Seansi: 11.aprīlī plkst.20 Splendid Palace Lielajā zālē; 14.aprīlī plkst.19.30 Splendid Palace Mazajā zālē 

Kā tev klājas, Rūdolf Ming? Rež. Roberts Rubīns, dokumentālā filma, 62 min. Reti ir gadījies Latvijā piedzīvot brīdi, kad pēc pirmizrādes publika 10 minūtes, kājās stāvot, aplaudē. Tas nav tikai stāsts par pustraku jauno ģēniju – tā ir bauda satikt talantīgus kinocilvēkus, šajā gadījumā režisoru Robertu Rubīnu un operatoru Uldi Janci.
Seansi: 12.aprīlī plkst.16.15 Splendid Palace Lielajā zālē; 14.aprīlī plkst.17 Splendid Palace Mazajā zālē 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu