Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Ministru kabinets otrdien akceptēja grozījumus likumā par valsts pensijām, kas paredz pakāpeniski sākt pensionēšanās vecuma paaugstināšanu Latvijā no 2014.gada. Pašlaik pensionēšanās vecums gan sievietēm, gan vīriešiem Latvijā ir 62 gadi. Šo slieksni iecerēts pakāpeniski paaugstināt līdz 65 gadiem 2020.gadā.

Rīgas dome ir vērsusies Rīgas apgabaltiesā, lūdzot atcelt Latvijas krājbankas maksātnespējas administratoru KPMG Baltics, piektdien žurnālistiem pavēstīja RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Pavisam iesniegtas četras sūdzības par bankas administratora darbu, viens no iesniedzējiem ir bijušais bankas īpašnieks Vladimirs Antonovs. Rīgas apgabaltiesa 29.martā paredzējusi izskatīt KPMG Baltics pieteikumu par Krājbankas bankrota procedūras sākšanu, kā arī par administratora darbību iesniegtās sūdzības.

Fiziskām personām līdz šāgada 1.jūnijam ir iespēja deklarēt iepriekš nedeklarētus ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamus ienākumus, to skaitā aplokšņu algas, piemērojot šiem ienākumiem samazinātu 15% likmi. Iesniedzot fiziskās personas mantiskā stāvokļa deklarāciju, ir iespēja brīvprātīgi deklarēt iepriekš nedeklarētos, laika periodā no 1991. gada 1. janvāra līdz 2007. gada 31. decembrim gūtos ar IIN apliekamos ienākumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu