ASV, Afganistāna un "Taleban" sākuši slepenas sarunas • IR.lv

ASV, Afganistāna un “Taleban” sākuši slepenas sarunas

26
Karavīri Afganistānas misijā. Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Afganistānas tauta, tai skaitā talibi, grib mieru, sacījis prezidents Karzajs

ASV un Afganistānas valdības un islāmistu kaujinieku kustības “Taleban” pārstāvji ir sākuši slepenas trīspusējas sarunas, ceturtdien ASVlaikrakstā “Wall Street Journal” paziņoja Afganistānas prezidents Hamids Karzajs.

“Ir bijuši kontakti starp ASV valdību un kustību “Taleban”, bijuši arī kontakti starp Afganistānas valdību un “Taleban”, bijušas arī tikšanās, kuras mēs rīkojām uz trīspusēja pamata, ietverot “Taleban”,” Karzajs sacīja ceturtdien publicētā intervijā, vēsta BNS/Interfaks.

“Afganistānas tauta, tai skaitā talibi, grib mieru. Arī viņi ir cilvēki kā mēs visi. Viņiem ir ģimenes, radi, bērni, kas šajā smagajā laikā cieš,” sacīja Karzajs.

Afganistānas prezidents atteicās precizēt sarunu vietu un to detaļas, jo šādas informācijas izpaušana varētu kaitēt sarunu procesam.

Janvāra sākumā Afganistānas valdība piekrita sarunām starp “Taleban” un ASV, kā arī akceptēja talibu pārstāvniecības Katarā atvēršanu.

Afganistānā ir apmēram 130 tūkstoši ārvalstu karavīru, kas cīnās pret grupējuma ” Taleban” vadītiem nemieriem. Apmēram 90 tūkstoši no šiem karavīriem ir amerikāņi.

 

Komentāri (26)

Ilona Auziņa 16.02.2012. 16.50

Tikai Talibi nekad neatteiksies no galēji radikālā Islama ieviešanas un tikko ASV būs pametis Afganistānu, tā viss ies vaļā no jauna. Tur miers nav iespējams. Vietējie, ASV apmācītie policisti tur būs par vāju, vai tiks nopirkti par narkotiku naudu. Tā tur ir bijis un tā tur būs, tāds ir mans viedoklis. Cilšu vecākie turpinās dalīt ietekmi un ienākumus no magoņu biznesa, bet krievi tirgot tiem šaujamos.

0
0
Atbildēt

0

Janis 16.02.2012. 15.56

Tiešām izklausās dikti slepeni.

Ja visa pasaule par tām zin un arī to saturs nav nekāda mīkla, kāpēc jālieto vārds “slepens”?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu