Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Valsts prezidents Andris Bērziņš un sabiedrībā zināmi cilvēki pirmdien Rīgas pilī parakstīja Labas gribas manifestu
un norādīja, ka vienīgais ceļš, kā pārvarēt pretrunīgās pagātnes pēdas, ir savstarpēja piedošana un atsacīšanās no rēķināšanas, kurš vairāk vainīgs. Manifestu parakstījis prezidents Bērziņš, teologs Juris Rubenis, Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis, kā arī vairāki citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Manifestu Rīgas pilī darbdienās var parakstīt ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Latvija jaunā starpvalstu līguma fiskālās disciplīnas stiprināšanai Eiropas Savienībā normas piemēros tikai pēc eiro ieviešanas – ne agrāk kā 2014.gada 1.janvārī. Likumprojekts, kuru sagatavojusi Ārlietu ministrija, šonedēļ pieteikts valsts sekretāru sanāksmē, un par to būs jālemj gan valdībai, gan Saeimai. Līgums tiks noslēgts starp 25 ES dalībvalstīm, to neplāno parakstīt vienīgi Čehija un Lielbritānija.

Latvijā pavasarī plānota Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili vizīte. Šonedēļ vizītē Gruzijā bija Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura tikšanās laikā ar Gruzijas premjerministru Niku Gilauri norādīja, ka Latvijas prioritāte sadarbībā ar Gruziju pašlaik ir ekonomisko sakaru stiprināšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu